Toate interviurile FrontNews.ro din Politic

La doar 32 de ani, Raluca Turcan este una din prezentele feminine active in politica romaneasca. Este deputat de Sibiu, vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal si sotia purtatorului de cuvant al Presedintelui Romaniei, Valeriu Turcan. A acceptat sa povesteasca, pentru Feminis.ro, despre inceputurile sale in politica romaneasca, dar si despre felul in care se impaca viata politica cu cea de familie si cea de cuplu.
Adriana Saftoiu a fost purtatorul de cuvant si consilierul lui Traian Basescu, a trecut - cu succes- peste acea perioada si nu a iesit nicio clipa din atentia publica. Ne-a vorbit despre inceputurile carierei sale, despre femeile pe care le admira in politica romaneasca (este vorba doar de una singura), dar si despre cum se vede politica romaneasca din interior.
Actorul Mircea Diaconu marturiseste ca a intrat in politica printr-un accident, iar una dintre initiativele sale legislative dovedeste ca se adapteaza cu greu obiceiurilor din Parlament: lipsa de punctualitate sau de atentie, felul in care se voteaza si nu numai. Dar pentru ca tot a ajuns aici, incearca sa se lupte cu morile de vant pentru ca atunci "cand nu se mai poate nimic, donquijotismul e o solutie". 
Cu putin timp inainte de alegerile din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, presedintele Partidului Liberal din Moldova, zugraveste intr-un interviu acordat FrontNews politica, socialul si economia tarii prin prisma campaniei electorale, o imagine torsionata de comunism, saracie, o tara impartita intre comunism si democratie, cu un sistem care lupta sa isi pastreze realitatea in detrimentul deschiderii spre Occident.
Dupa 30 de zile de campanie in care bulevardele si strazile au fost impanzite de afise electorale, am fost asaltati de mesaje "promitatoare" si emisiuni unde candidatii si-au prezentat "oferta", Sorin Tranca, creative director si managing director FRIENDS Advertising, analizeaza intr-un interviu FrontNews conceptele si eficacitatea mesajelor electorale din punctul de vedere al specialistului in comunicare. Despre cum au apreciat romanii aceasta campanie vorbesc prezenta la urne si rezultatele preliminare ale alegerilor din 30 noiembrie.
Singurul moment in care omul de rand poate decide cat si cum sa plateasca bugetului de stat sub forma de taxe si impozite este cel in care sta cu stampila in mana si buletinul de vot in fata. In rest, alegatorul trebuie sa se supuna deciziilor Guvernului si Parlamentului, intrucat cu privire la politica fiscala nu exista initiativa cetateneasca. FrontNews a adunat, in trei interviuri, ideile cu care candidatii vin in fata alegatorilor.
O discutie cu un politician in aflat in campanie electorala poate sa fie o colectie de idei generoase insa de neaplicat sau de proiecte minore, specifice altor autoritati ale statului decat Parlamentul. FrontNews a incercat sa selecteze cateva probleme concrete, ce ne afecteaza viata de zi cu zi, dar care sa fie in acelasi timp relevante pentru orice roman. Neincrederea in clasa politica, generata, printre altele, de diferenta dintre promisiuni si realitati, banii si taxele, asistenta sanitara pentru care platim luna de luna la fondul de sanatate, lipsa de calitate din invatamant sau relatia romanului de rand cu organismele suprastataledin care facem parte sunt cateva dintre problemele pentru care am cautat proiecte la politicieni.
In conditiile in care tot mai putini romani participa la alegeri, candidaturile uninominale ar putea reprezenta o revigorare a spiritului civic si a interesului publicului pentru politca. Renuntarea la liste a insemnat insa si un efort de apropiere de electorat pentru politicieni, iar multi dintre ei par sa fi uitat ca nu candideaza pentru un post de primar, ci pentru un loc in forul legislativ al intregii Romanii.
De cand cu candidaturile uninominale, campania electorala pentru Parlament seamana ca doua picaturi de apa cu cea de la locale. Candidatii, se pare, au uitat ca vor avea de facut legi pentru o tara intreaga, cum au uitat si ca nu au nici mijloace si nici atributii pentru asfaltari si spatii verzi. Asta daca nu cumva s-au hotarat sa puna mana pe lopata, seara, dupa somnul de frumusete din fotoliul de deputat sau senator. Catalin Croitoru, fost presedinte al Federatiei Educatia Nationala pana a intrat in campanie sa reprezinte mai bine cei 45.000 de profesori membri de sindicat, vorbeste intr-un interviu FrontNews despre prezenta scazuta la vot, despre criza economica si solutiile partidului pe care il reprezinta si despre reformele planuite pentru Educatie si Sanatate.
Toader Paleologu, fost diplomat, candideaza pentru functia de deputat in "sectorul cu cei mai multi intelectuali pe metru patrat", asumandu-si programul de guvernare al PD-L si focalizand campania pe investitiile in cercetare si in educatie. In colegiul in care candideaza, la alegerile locale s-au prezentat 20.000 de romani, aproximativ 29% din populatia zonei, pentru 30 noiembrie Paleologu bazandu-se pe noutatea reprezentata de candidatura lui in politica romaneasca pentru a atrage electoratul la urne.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Vineri, 26 Aprilie
EURO = 0 lei | DOLAR = 0 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours