Alte interviuri
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Kendo: Arta samurailor la feminin

Astazi a invata vechea arta a samurailor pare desuet. Cine se mai bate cu sabii in secolul 21? Bine, exceptand exemplarele rare din fauna urbana a traficului dambovitean, sau membrii de vaza a vreunui clan, care nu are nici in clin, nici in maneca cu Zhao sau Ji, ci mai mult cu IGP-ul si DNA-ul. Sa fim seriosi, tehnicile prin care poti sa-ti inlaturi adversarul au evoluat incredibil in ultimul timp, nu mai este nevoie de sabie...Dar ce faci atunci cand adversarul esti tu insuti?

Ce faci cand in realitate te lupti cu problemele tale, cu frustrarile, cu temerile sau orgoliul tau? Ce faci atunci cand duci un soi de lupta in oglinda? N-ai vrea sa tai toate astea "de la radacina" cu o lovitura puternica de sabie? Daca in trecut arta de a te lupta cu sabia era pentru a-ti extermina adversarul (Jutsu), acum, acest lucru s-a transformat in calea inteligentei a spiritului (Do) cu ajutorul sabiei ( Ken).

Nu stiam nimic despre kendo in momentul in care am pasit in sala de antrenament. In fata mea, erau niste domni si doamne pe care trebuia sa-i inteleg, sa scriu despre cum i-am inteles eu si, sa va spun si voua cam cum sta treaba asta, cu kendo.

Un echipament ciudat,  o casca, un bat de bambus si o armura impenetrabila.  Par oameni seriosi, mi-am zis in sinea mea, insa ce i-a apucat sa-si dea bate in cap, imediat ce au facut cateva miscari usoare de incalzire si si-au pus cu o rigurozitate matematica si cu cu miscari studiate ce amintesc de un ritual magic echipamentul de protectie?  Sau ce sunt toate strigatele astea asurzitoare? Nu inteleg cum pot sa iasa din plamanii fetei delicate pe care am intalnit-o la intrare... Ehh, aveam sa aflu curand...

Kendo este o arta martiala de origine japoneza, care  ar putea fi "tradusa" prin Calea Sabiei.  Acesta deriva din vechea arta a samurailor de manuire a sabiei, introducerea pentru prima data a sabiei de bambus in timpul antrenamentelor, facandu-se candva prin secolul al 18-lea. Maestrul Naganuma Shiro al scolii Jiki shinkage ryu a fost cel care a folosit pentru prima data echipamentul kendo si in loc de sabie shinai-ul de bambus; aceste tehnici cu shinai fiind dezvoltate in continuare si raspandite in Japonia datorita lui Nakanishi Chuzo.

Citeste restul articolului pe Feminis.ro.


Publicat Luni, 14 Februarie 2011 - 10:16
Cuvinte cheie: Kendo, samurai, arta | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours