Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Peste 400 de salariati de la"Steaua Romana" Campina au pichetat sediul Guvernului

Peste 400 de salariati ai Rafinariei "Steaua Romana" Campina au pichetat luni, intre orele 8.00-15.00, sediul Guvernului, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, au primit notificare de concediere colectiva, sindicalistii reusind sa inmaneze ministrului Muncii o lista cu problemele societatii.

Sindicalistii sustin ca modul in care ANAF trateaza situatia rafinariei campinene reprezinta un abuz si solicita deblocarea in regim de urgenta a celor 40 de milioane de lei pe care Ministerul de Finante ii datoreaza societatii. Aceasta suma reprezinta taxa pe valoarea adaugata aferenta perioadei august 2007-decembrie 2008, potrivit Newsin.

"Resursele financiare sunt blocate de ANAF. Concedierile colective vor avea loc din cauza situatiei economice si financiare in care ne aflam, generata in special de nereturnarea celor aproape 10 milioane de euro - TVA aferent exportului pe perioada august 2007-octombrie 2008. De asemenea, inca doua termocentrale care apartin statului, de la Iasi si Oradea, nu au platit pacura pe care au cumparat-o pentru incalzire in iarna asta", a precizat, vineri, liderul de sindicat din Rafinaria 'Steaua Romana' Campina, Gheorghe Sandu.

El a adaugat ca recuperarea banilor de la stat ar insemna salvarea societatii, pentru ca ar urma sa fie folositi pentru plata datoriilor si aprovizionarea cu materii prime.

Cei peste 400 de salariati de la Steaua Romana au pichetat, luni, sediul Guvernului, unii impreuna cu membrii familiilor si au anuntat ca vor reveni in Piata Victoria marti dimineata la ora 8.00. Potrivit autorizatiei emise de institutiile abilitate, sindicalistii campineni au voie sa protesteze  in fata Executivului in perioada 2-4 martie a.c., intre orele 8.00-15.00.
Publicat Luni, 2 Martie 2009 - 16:23
Cuvinte cheie: Campina, Steaua Romana, protest, angajati | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours