Alte analize
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Prima Casa: Dobanzi mai mici la imprumuturile in lei

In urma actualizarii dobanzilor cu noua valoare a indicelui Robor, creditele Prima Casa in lei sunt mai ieftine cu aproape un procent, de la inceputul lunii aprilie.

Creditul Prima Casa in lei a devenit acum putin mai accesibil romanilor, dupa ce indicele Robor la 3 luni a coborat sub 6 procente, la cele mai mici valori din ultimele 8 luni.

Daca la inceputul anului Robor la 3 luni avea valori de peste 6%, in prezent cotatiile se apropie tot mai mult de 5 procente, fiind situate la 5.2%. Reducerea indicelui a permis bancilor sa ieftineasca creditul Prima Casa in lei cu aceeasi valoare.

Diferenta dintre costul unui credit Prima Casa in lei si unul in euro ramane in continuare semnificativa, de 3 procente. Acest lucru se datoreaza diferentei dintre cei doi indici folositi de banci la calcularea dobanzilor, respectiv Euribor la 3 luni si Robor la 3 luni.

Chiar daca in ultimele 3 luni Euribor la 3 luni a inregistrat o crestere usoara, insesizabila insa pentru clientii care au credite Prima Casa sau alte credite in euro, el se situeaza in continuare aproape de minimele istorice, la 0.21%.

Dobanzi DAE de la 7.6% pentru Prima Casa in lei

Cel mai ieftin credit in lei acordat prin programul Prima Casa este cel oferit de CEC Bank. Dobanda la acest credit este de 7.13%, si este formata din marja bancii de 1.9% la care se adauga indicele Robor 3M.

Rata lunara pentru un credit de 200.000 lei pe 30 de ani este de 1348 lei, iar dobanda DAE de 7.63%. Valoarea totala platita de client pe parcursul celor 30 de ani ajunge la 495.346 lei, cu aproape 300.000 lei mai mult decat suma imprumutata initial.

Integral in moneycenter.ro

Publicat Joi, 4 Aprilie 2013 - 21:39
Cuvinte cheie: prima casa, credite, robor, dobanzi | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours