Alte analize
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

La ce trebuie sa te uiti, cand alegi banca pentru un depozit la termen?

Majoritatea romanilor care vor sa constitue un depozit la termen se uita doar la dobanda, dorind sa obtina in mod evident cea mai buna dobanda pentru banii lor.

Insa pe langa dobanda ar trebui sa fie atenti si la celelalte comisioane bancare. Pentru constituirea unui depozit la termen bancile nu percep nici un comision, in schimb la retragerea banilor in numerar putem avea surpriza de a fi taxati cu un comision, care ar putea fi uneori mai mare decat dobanda primita de la banca.

Aceeasi situatie poate fi intalnita si la conturile de economii in lei sau valuta, la care avem de platit in cele mai multe cazuri comisioane de administrare lunara, care pot ajunge la 4 lei sau 1 euro, in cazul conturilor de economii in euro, pe langa un comision de deschidere a contului de economii.

Aveti nevoie de un cont curent

Pentru a constitui un depozit la termen trebuie sa aveti si un cont curent deschis la banca respectiva. Este mai ieftin in cazul in care depozitul este deschis la acceasi banca la care aveti si contul curent pentru incasarea venitului.

In acest caz deja platiti acest comision, si nu mai reprezinta un cost suplimentar, dar daca doriti sa beneficiati de o dobanda mai mare si alegeti alta banca la care sa depuneti economiile, veti avea un alt cont curent pentru care sa platiti comision lunar.

Detinerea unui cont curent este obligatorie si pentru constituirea unui cont de economii. Aceste conturi de economii sunt deschise de clientii care doresc sa beneficieze de dobanda pentru lichiditatile curente, si nu doresc sa ii pastreze in contul curent, fara dobanda sau cu o dobanda foartre mica. Contul de economii permite retrageri si depuneri fara limita, dobanda fiind calculata zilnic si virata la finalul lunii in contul de economii.

Comisioane mai mari decat dobanda

Integral in moneycenter.ro

Publicat Miercuri, 6 Martie 2013 - 09:15
Cuvinte cheie: depozit la termen, cont de economii, comisioane, dobanzi, cont | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours