Alte analize
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Cele mai bune dobanzi pentru carduri de credit

Dobanda oferita de banci pentru un card de credit in moneda nationala a inregistrat o crestere de peste 1 procent in a doua jumatate a anului 2012, in cazul cardurilor cu dobanda variabila.

Aproape toate bancile prezente cu operatiuni de retail pe piata locala au la vanzare unul sau mai multe carduri de credit. Majoritatea sunt oferite in moneda nationala, existand in piata si banci care ofera carduri de credit in euro.

Pentru un card de credit in lei dobanda pleaca de la putin sub 16 procente si ajunge pana la 30%. Unele banci ofera carduri de credit cu dobanda indexabila in functie de evolutia Robor, in timp ce altele au dobanzi fixe. Cele mai populare sunt cardurile de credit standard, care ofera majoritatea facilitatilor unui card de credit.

Pentru clientii importanti, cu venituri ridicate, bancherii au creat cardurile de credit Premium, care ofera pe langa serviciile standard, asigurare de calatorie, acces in saloanele VIP din aeroporturi, reduceri la magazine sau hoteluri din intreaga lume, plus alte servicii specifice pentru fiecare card de credit Premium.

Datorita dobanzii mai mari fata de un credit de nevoi personale, cardul de credit trebuie folosit in special pentru plata cumparaturilor, iar sumele utilizate trebuie rambursate in perioada de gratie, pentru a nu plati dobanda.

Cele mai mici dobanzi la carduri de credit

Cea mai mica dobanda pentru un card de credit este in prezent de 15.74%, in cazul cardului de credit Punct cu Punct de la BRD. Pe langa dobanda, platiti un comision de analiza de 20 lei la acordarea imprumutului pe card, iar apoi anual banca percepe o taxa de administrare in valoare de 25 lei. La platile facute la comercianti aveti o perioada de gratie de 60 de zile, perioada in care nu platiti dobanda. Dupa trecerea perioadei de gratie veti plati dobanda pentru toata perioada de la efectuarea platii si pana la rambursarea sumei utilizate. De aceasta facilitate nu beneficiaza retragerile de numerar.

CEC Bank ofera persoanelor fizice un card de credit MasterCard cu dobanda de 17.45%, care se modifica la fiecare 3 luni, in functie de evolutia Robor 3M. CEC Bank nu solicita plata unei taxe la emiterea cardului, in schimb anual aveti de plata 30 lei, taxa de administrare. Perioada de gratie este una dintre cele mai ridicate din piata si ajunge la aproape 2 luni, respectiv 59 de zile. In aceste conditii, orice plata facuta la comercianti poate fi rambursata inapoi pe cardul de credit in maxim 2 luni, fara sa platiti dobanda.

Integral in moneycenter.ro

Publicat Luni, 18 Februarie 2013 - 19:55
Cuvinte cheie: card de credit, robor, dobanzi, comisioane, taxe, brd, ing | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours