Alte analize
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ce se intampla cu banii plasati in depozite la o banca falimentara?

Evenimentele recente cu privire la bancile din Cipru, au facut ca romanii care au economii in banci, sa fie putin ingrijorati cu privire la siguranta acestora.

Economiile depuse in bancile locale sunt garantati pana la limita a 100.000 euro. Plafonul de garantare a depozitelor bancare a fost majorat la 100.000 euro, incepand cu 1 ianuarie 2013, aceeasi valoare fiind valabila in toate tarile Uniunii Europene.

Pentru majoritatea romanilor, aceasta garantie este mai mult decat suficienta pentru a acoperi economiile plasate in banci, iar pentru cei care depasesc valoarea garantata, exista solutia plasarii a cate 100.000 euro la fiecare banca.

Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar este institutia care garanteaza depozitele deschise de persoanele fizice si de persoanele asimilate intreprinderilor mici si mijlocii la bancile participante din Romania.

Toate institutiile de credit din Romania, autorizate de Banca Nationala a Romaniei sa primeasca depozite de la public, precum si sucursale ale bancilor straine din afara Uniunii Europene, sunt obligate sa participe la Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

La sfarsitul lunii octombrie 2012, in schema de garantare a depozitelor din Romania erau incluse 32 de institutii de credit persoane juridice romane, din care 31 de banci si Banca Centrala Cooperatistã Creditcoop.

Integral pe moneycenter.ro

Publicat Luni, 8 Aprilie 2013 - 15:35
Cuvinte cheie: fondul de garantare, depozite garantate, banci | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours