Alte analize
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ce poti face daca esti inregistrat la Biroul de Credit cu informatii negative?

Criza din ultimii ani a ingrosat numarul romanilor inregistrati cu informatii negative la Biroul de Credit, care se vad acum pusi in situatia de a fi refuzati de catre banci la acordarea unui nou credit.

Biroul de Credit inregistreaza informatiile transmise de catre bancile participante, atat despre creditele aflate in derulare, dar si cu privire la clientii care au restante. La acordarea oricarui tip de credit, bancile din Romania interogheaza baza de date de la Biroul de Credit pentru a verifica creditele, si ratele lunare platite de solicitanti.

Datele colectate, ajuta banca sa determine gradul de indatorare, si astfel sa decida daca va incadrati sau nu pentru un nou credit, dar si valoarea acestuia.

Cele mai importante informatii sunt cele legate de informatiile negative, respectiv restantele la credite si carduri de credit. Existenta acestor informatii, poate sa duca in cele mai multe cazuri, la respingerea dosarului de credit de catre banca.

Daca rata lunara nu a fost platita la timp intr-o luna, banca va raporteaza la Biroul de Credit. Aceste date sunt sterse din baza de date dupa 4 ani de la achitarea ratei, si daca intre timp nu aveti alte intarzieri.

Cum putem scapa de inregistrarile negative de la Biroul de Credit

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, dar si Protecția Consumatorului pot solicita eliminarea inregistrarilor facute de banci la Biroul de Credit, daca acestea au fost incorect efectuate.

Integral in moneycenter.ro

Publicat Vineri, 10 Mai 2013 - 16:48
Cuvinte cheie: biroul de credit | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours