Alte analize
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Cat de sigure sunt pana la urma depozitele bancare?

Recentele turbulente din piata financiara care isi au originea in decizia de acum cateva zile prin care depozitele bancare de la bancile din Cipru vor fi taxate cu pana la 10%, aduc in prim plan siguranta oferita de cele mai sigure instrumente de economisire din piata, depozitele bancare.

In Romania depozitele bancare sunt folosite ca si modalitate de economisire de catre majoritatea romanilor, putini sunt aceia care si-au plasat banii in fonduri mutuale, chiar daca activele acestora au explodat in ultimii ani, dar si mai putini sunt romanii care investesc pe bursa.

Depozitele bancare sunt garantate in limita a 100.000 euro - la fel ca si in Cipru

Daca intri in orice banca din Romania consilierii bancilor iti vor spune imediat ca depozitul pe care il ai la banca este garantat in limita de 100.000 euro, acelasi lucru era valabil si in cazul depozitelor bancare constituite la bancile de pe teritoriul Ciprului. In ultimele zile acest termen de garantare si-a pierdut din consistenta, deponentii s-au trezit cu o noua realitate, astazi banii tai din banca sunt garantati iar maine risti sa pierzi 10%, sau poate chiar 50%, printr-o simpla decizie.

Evenimentele recente ne demonstreaza ca nu exista instrumente de economisire care sa nu comporte un anumit grad de risc.

Daca in cazul investitiilor imobiliare, in fonduri de investitii sau pe piata de actiuni, riscurile sunt de la sine intelese, plasarea economiilor intr-un depozit bancar era considerata pana de curand ca fiind cea mai sigura investitie, dupa titlurile de stat.

Chiar si investitia in titluri de stat poate fi riscanta

Integral in moneycenter.ro

Publicat Miercuri, 20 Martie 2013 - 22:10
Cuvinte cheie: depozite bancare, fonduri mutuale, investitii | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours