Alte analize
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Cat de avantajos este un cont de economii?

Cum unele bancile taxeaza cu un comision lunar fiecare cont de economii, acestea ne pot costa mai mult decat dobanda acumulata, mai ales in conditiile in care rata dobanzii continua sa scada.

Contul de economii este un produs bancar care ofera flexibilitatea unui cont curent si o dobanda apropiata de cea platita pentru un depozit la termen. Daca in cazul banilor depusi intr-un depozit la termen acestia nu pot fi retrasi pana la scadenta acestuia, altfel se pierde dobanda acumulata, banii depusi in contul de economii pot fi retrasi oricand, dobanda fiind calculata zilnic in functie de soldul existent, si virati in contul de economii la finalul fiecarei luni.

In plus, in contul de economii se pot efectua oricand depuneri suplimentare. Rata dobanzii platita de banca pentru aceste conturi este mai mare decat cea pentru un cont curent, insa mai mica decat la un depozit.

In ultima perioada, bancile au venit cu pachete de cont curent care ofera dobanzi apropiate de cele pentru un cont de economii, in cazul sumelor aflate in contul curent.

Pentru sume mici, contul de economii nu este avantajos

Contul de economii presupune insa si niste costuri, pentru deschidere, dar mai ales de administrare lunara. Odata cu reducerea dobanzilor atat pentru economiile in lei sau valuta, pentru sumele mai mici, putem ajunge in situatia in care dobanda lunara nu ajunge sa acopere nici macar suma datorata bancii ca si comision de administrare, mai ales ca de cele mai multe ori, rata dobanzii la aceste conturi de economii scade odata cu valoarea aflata in cont.

Cele mai mari comisioane de administrare lunara a contului de economii in lei ajung la 4 lei, in cazul conturilor de economii oferite de BCR, Raiffeisen Bank si Alpha Bank.

Integral in moneycenter.ro

Publicat Duminica, 24 Februarie 2013 - 16:41
Cuvinte cheie: cont economii, dobanda, comision, cost | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours