Alte analize
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Care sunt costurile unui credit de nevoi personale?

Nevoia urgenta de bani ii face pe unii romani sa nu se uite cu atentie la costurile unui credit de nevoi personale, mai ales daca acesta este acordat foarte repede de catre banci, uneori chiar si in 24 de ore de la depunerea completa a documentatiei in banca.

Astfel ca, uneori ceea ce conteaza este doar suma si rapiditatea acordarii, costurile fiind atunci mai putin importante. Acestea insa se fac simtite dupa cateva luni, cand rata lunara incepe sa fie greu de suportat si mult prea mare in comparatie cu cea platita de colegii de la serviciu.

Dobanda - costul principal al unui credit de nevoi personale

Principalul cost pentru aceste imprumuturi este reprezentat de dobanda aplicata de banca la credit. Aceasta poate fi fixa sau variabila. In cazul unui credit de nevoi personale bancile au in oferta credite cu dobanda fixa pe intreaga perioada de creditare, care poate ajunge la maxim 5 ani, sau dobanda fixa in primii ani ai creditului.

Dobanda variabila este influentata de evolutia indicilor Robor, pentru creditele in moneda nationala sau Euribor la cele in euro. Daca la creditele cu dobanda fixa rata lunara nu se modifica pe parcursul derularii creditului, in cazul creditelor cu dobanda variabila, rata lunara poata sa creasca sau sa scada in functie de evolutia acestor indici.

Atentie la comisioanele de acordare si cele de administrare

Pe langa dobanda mai avem comisioane de acordare sau analiza a creditului, acestea fiind de regula in suma fixa, si se platesc o singura data la acordarea creditului. Deoarece valoarea acestui comision este fixa, indiferent de valoarea imprumutului, cu cat valoarea imprumutului este mai mica cu atat efortul financiar este mai mare.

De exemplu, pentru un credit de 1000 lei un comision de 100 lei reprezinta 10% din valoarea creditului, insa acelasi comision aplicat la un credit de 10.000 lei reprezinta un cost de doar 1 procent.

Integral Care sunt costurile unui credit de nevoi personale

Publicat Luni, 25 Martie 2013 - 21:31
Cuvinte cheie: credit nevoi personale, dobanda, comisioane | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours