Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Doar trei camine studentesti raman deschise vara in Bucuresti

Studentii care raman in Bucuresti pe timpul verii in Bucuresti au trei camine la dispozitie si ar putea plati pentru cazare pana la 900 de lei. Foto: Newsin
Studentii care raman in Bucuresti pe timpul verii in Bucuresti au trei camine la dispozitie si ar putea plati pentru cazare pana la 900 de lei. Foto: Newsin

Universitatea din Bucuresti (UB) a decis ca pe timpul verii sa ramana deschise numai caminele A, C si D din complexul Grozavesti, studentii care doresc sa locuiasca in camin fiind nevoiti sa plateasca in ziua cazarii intreaga suma perceputa de administratii pentru cele trei luni de vacanta, aceasta putand ajunge pana la 900 de lei.

Procedura de cazare pe timpul verii pentru studentii care doresc sa locuiasca in cele 1.500 de locuri puse la dispozitie de UB este destul de ambigua, insa. Aurel Ghimpu, coordonatorul Biroului de Relatii Publice al Universitatii si Marian Craciun, coordonatorul CIOCP (Centrul de Informare, Orientare si Consiliere Profesionala), sustin ca studentii interesati trebuie sa depuna o cerere la administratia caminului unde doresc sa se stabileasca, pana pe data de 1 iulie.

Pe de alta parte, administratorii caminelor spun ca procedura este urmatoarea: pana pe 29 iunie, studentii care stau deja in caminele care raman deschise si vor ramane si in timpul verii trebuia sa vorbeasca cu administratia si sa completeze o cerere. Apoi, pe data de 30 iunie, se va realiza o centralizare a datelor si, in functie de cate locuri vor ramane libere, li se va permite si altor studenti sa locuiasca in caminele deschise.

Studentii trebuie sa se prezinte incepand cu data de 1 iulie la administratie cu copii dupa buletinul de identitate si dupa carnetul de student, dar si cu suma aferenta perioadei pentru care doresc sa inchirieze un loc. Sumele percepute de administratii sunt de 5 lei pe zi pentru studentii UB si de 10 lei pe zi pentru studentii altor universitati. Cererile de cazare pe perioada verii se gasesc tot la administratorii caminelor.

"Tinand cont ca dai mita ca sa poti sa iti pastrezi frigiderul in camin pana in toamna, mi se pare absolut evident ca se da si pentru un loc pe vara", a spus o studenta, care va sustine in curand proba de admitere la master si care vrea sa munceasca in timpul verii in Capitala. "Plus ca ai prea putin timp la dispozitie, in care nu poti, practic, sa te muti, sa ai toti banii, sa depui cerere si sa primesti si raspuns", a adaugat ea.

"In mare, sunt destule locuri, dar e clar sa se dau si spagi. Nici nu se pune problema. Daca in timpul anului, cand sunt deschise toate caminele, se dau spagi, dar acum?", a declarat o studenta la Limbi straine in cadrul Universitatii.

Criteriile in baza carora vor fi cazati studentii, sunt, in ordinea importantei: continuitate (cei care au stat in camin si in timpul anului universitar au prioritate), universitatea de provenienta, durata perioadei pentru care studentul inchiriaza un loc.

Mitru Valentina, studenta in anul al treilea la Facultatea de Administratie si Afaceri, care locuieste in caminul C din Grozavesti, pare multumita, totusi. "Nu sunt putine locuri. Fiindca ar trebui, legal, sa fie inchise toate caminele, mi se pare foarte bine si asa", a spus ea. "Ceea ce nu mi se pare o.k. este suma. E foarte mare, tinand cont ca in timpul anului nu trebuie sa dai decat 70 de lei" (pe luna - n.r.).

Cererea de locuri in camine pe timpul verii este destul de mare. Administratorii sustin ca anul trecut nu au ramas cu camere libere si nici anul acesta nu se anunta o temperare a cererii.
Publicat Joi, 28 Iunie 2007 - 13:05
Cuvinte cheie: studenti, camin | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours