Alte interviuri
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Corina Dragotescu: 10 pasi pentru a-ti proteja valoarea!

Seriozitate, competenta, exclusivitate, talent, performante, ancorare perfecta in realitatea cotidiana,  puterea de a spune stop si de a o lua din nou de la capat indiferent de greutatile pe care le intampini, multe sacrificii, si foarte, foarte multa rabdare- cativa dintre pasii pe care Corina Dragotescu i-a urmat in cele aproape doua decenii de activitate, pentru ca, in plina criza financiara, constienta de valoarea sa ca om de presa sa poata sa spuna stop unui proiect care nu o mai multumea si sa se indrepte catre alte provocari.

Corina Dragotescu si-a dat miercuri demisia de la Realitatea TV . Gestul jurnalistei vine la putin timp dupa ce managementul Realitatea Catavencu a hotarat reducerea salariilor angajatilor cu procente cuprinse intre 10 si 50%, ca urmare a scaderii a pietei de publicitate. Jurnalista vorbeste intr-un interviu acordat Feminis.ro despre motivatia care a stat la baza acestei hotarari, despre ceea ce inseamna presa de calitate, compromisuri si protejarea valorilor ca solutie anticriza.

De ce v-ati dat demisia de la Realitatea TV?

Mi-am dat demisia pentru ca, in conditiile uneo performante foarte bune, cu o emisiune care a terminat pe primul loc in primele sase luni ale anului mi s-a redus salariul foarte mult. Practic, fata de anul trecut pe vremea aceasta mi s-a redus cam 70 % din venit. Ori pentru mine este foarte important sa acumulez niste bani intr-un timp scurt pentru ca sa pot sa-i asigur copilului meu cateva lucruri de baza. . Din cauza bolii nu pot sa am obiective pe termene lungi. Atunci obiectivele mele sunt pe termene foarte scurte si foarte precise. Vreau sa-i cumpar o casa undeva, sa las niste bani pusi de-o parte pentru studii, pentru ca eu nu stiu ce se va intampla in urmatorii 3, 4 ani cu mine. Si de aici, si obtiunea mea de a spune, in momentul in care nu-mi mai convin financiar lucririle, stop, ma duc in alta parte, sa caut altceva.

Nu mi s-a spus niciodata, spune asta, sau nu spune asta. Trebuie  sa mentionez acest aspect pentru ca am avut o libertate absolut totala si de invidiat din punct de vedere al exercitarii meseriei.

Cum poti sa te evaluezi corect si sa te protejezi in contextul in care atunci cand vine vorba de raportul angajat-angajator de cele mai multe ori, acesta din urma tinde sa te subaprecieze pentru a-si minimiza costurile?

In televiziune exista un sistem foarte precis de evaluare: ratingul. Important este sa se tina cont de el in evaluarea care se face in privinta reducerii costurilor. Prin audienta pe care o faci cu o emisiune stii exact daca esti bun sau nu. Asa se judeca lucrurile sau cel putin asa ar trebui sa se judece in mod normal.

In ceea ce priveste relatia cu angajatorul, in criza fiecare crede ca poate sa aplice ce masura doreste fara sa mai justifice nimica. Asta nu inseamna insa ca masurile luate sunt si cele mai eficiente.


Am un exeplu, cazul unei firme de la Cluj, cu un angajator care si-a chemat oamenii la o sedinta, le-a explicat situatia si le-a spus: fie reducem numarul de oameni, fie reducem salariu. Aceasta este un tip de abordare care atinge foarte mult coarda sensibila si merge pe latura afectiva. Un alt tip de abordare este: De maine vii si comunici, gata, e criza reducem salariile, nu avem ce sa facem. Insa, atunci cand lucrezi cu oamenii cel mai bine este sa tii cont si de sensibilitatile acestora.

Au mai fost situatii in trecut in care a trebuit sa luati  decizia de a va  proteja propria imaginea sau valoare,  neacceptand sa un salariu care nu va multumea, sau un proiect care nu era asa cum dumneavoastra vi-l imaginati?

Da. Cand am plecat de la Adevarul, dupa ce a cumparat Patriciu Adevarul si a adus o alta echipa de management cu care eu nu am fost de acord in ceea ce priveste dezvoltarea ziarului si a modului de a gestiona ziarul. A fost singura data, in rest am avut 17 ani de Adevarul, acum 3 ani si ceva de Realitatea. Nu sunt o persoana care zboara din floare in floare, de obicei preferam sa raman intr-un loc stabil, dar nu inseamna ca exclud o colaboarere viitoare cu Realitatea, ca persoana invitata sa comenteze diferite evenimente. Dar nu o sa mai fac emisiuni. Nu este vorba de o incetare totala a colaborarii cu aceasta televiziune.

Citeste interviul integral pe Feminis.ro.

Publicat Joi, 2 Iulie 2009 - 19:55
Cuvinte cheie: Corina Dragotescu, demisie, salariu, criza | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours