Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Boc: Prioritatile Guvernului sunt fondurile europene si crearea de noi locuri de munca

Premierul Emil Boc a declarat astazi, la incheierea discutiilor cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, ca prioritatile Guvernului sunt crearea de noi locuri de munca, sprijinirea mediului de afaceri si absorbtia de fonduri comunitare si ca va infiinta un Consiliu Economic Consultativ al carui rol va fi de a ajuta Executivul sa fundamenteze si sa sustina politicile economice.

"Prioritatile guvernului sunt crearea de noi locuri de munca si sprijinirea mediului de afaceri. O alta prioritate este absorbtia fondurilor comunitare, care va conta foarte mult in acest an, precum si investitiile publice in infrastructura, care sunt de asemenea de natura sa creeze locuri de munca. Avem in vedere si componenta sociala, pentru evitarea derapajelor in contextul crizei si pentru a nu sacrifica anumite categorii sociale", a declarat Boc.

La randul sa, Mugur Isarescu a declarat ca BNR va sustine politicile guvernamentale pentru a asigura un minim de crestere economica in 2009, in conditiile in care ajustarea contului curent in acest an este inevitabila.

Guvernatorul nu a dat detalii legate de nivelul cresterii economice din acest an, insa ultima sa declaratie legata de acest subiect, de la inceputul lunii decembrie, avansa o estimare a cresterii PIB intre 3 si 6% pentru 2009.

"Ajustarea contului curent este inevitabila in 2009 si dorim sa se faca fara a afecta cresterea economica, fara a afecta rau inflatia sau nivelul de trai", a declarat Isarescu, la finalul intalnirii cu premierul Emil Boc, la care a participat si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

"N-am intrat in detalii, am discutat principiile viitoarei colaborari. BNR va sprijini politicile guvernului, in vederea mentinerii unui minim de crestere economica", a mai spus guvernatorul BNR.

Guvernul ia in calcul o crestere economica de 3,5% pentru 2009, pe care isi va baza proiectiile bugetare, a anuntat in aceasta saptamana Ministerul Finantelor Publice (MFP), potrivit Newsin.

Publicat Joi, 8 Ianuarie 2009 - 13:32
Cuvinte cheie: Boc, Isarescu, BNR, criza | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours