Zborurile prezidentiale, in aer

Evenimentul Zilei relateaza despre avioane "deturnate" in curtea lui Calin Popescu-Tariceanu, Presedintia sustinand ca initiativa achizitionarii aeronavelor de peste 300 de milioane de dolari apartine Guvernului. Potrivit unei adrese anexe, documentul care prevede achizitionarea unor noi avioane cu dotari speciale pentru demnitari a fost inaintat CSAT, la propunerea Ministerului Apararii, pe 11 mai, cand Basescu era suspendat din functie. "Orice propunere a ministerelor, pentru a fi inclusa pe ordinea de zi a CSAT, trebuie sa aiba avizul primului-ministru. Acest aviz nu inseamna insa si aprobarea documentului", se arata intr-un comunicat al executivului, citat de Evenimentul Zilei.

Peste 370.000 de persoane au luat credite pe care nu le pot rambursa, scrie Adevarul, adaugand ca valoarea medie a unei restante s-a dublat in numai un an, ajungand la sfarsitul lunii mai la peste 1.400 lei/persoana. Totalul restantelor la sfarsitul lunii mai era de aproape 430 milioane de lei, de 2,2 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut. Datele BNR arata faptul ca una din patru persoane are restante la doua banci. Astfel, in timp ce numarul datornicilor este de 296.254 persoane, numarul imprumuturilor in cazul carora s-au inregistrat intarzieri la plata de peste 30 zile a depasit 375.800 de credite.

Bucurestenii, unii din cei mai necinstiti locuitori ai marilor metropole, relateaza Gandul. Un studiu realizat de Reader's Digest arata ca, intr-un top al cinstei realizat in 32 de capitale din intreaga lume, locuitorii Capitalei noastre se plaseaza pe locul 31, alaturi de olandezi. Reporteri din cele mai populare orase din 32 de tari au fost rugati sa "piarda" in locuri publice 960 de telefoane mobile valorand un pret mediu pe piata, iar apoi au testat daca persoana in cauza (1) accepta sa returneze telefonul, (2) suna ulterior la numerele de telefon inregistrate in memoria mobilului, (3) pastreaza telefonul. Procentul cel mai ridicat de retururi, 29 din 30, a fost inregistrat in cel mai mic oras care a participat la test: Ljubljana, scrie Gandul.

Romania Libera anunta ca a inceput redactarea Tratatului European. Luis Amado, ministrul de Externe al Portugaliei (tara care a preluat de la 1 iulie presedintia UE), a distribuit un prim proiect al textului, redactat pe baza compromisului la care s-a ajuns in ultimul moment si dupa negocieri dure la summitul european din iunie. Expertii juridici ai celor 27 vor analiza textul astazi si maine, urmand ca in ultima saptamana a lunii august sa se intalneasca zilnic pentru discutii.

Cotidianul relateaza despre Richistan, universul paralel al miliardarilor americani.
In schimbul unei taxe de inscriere de 875.000 de dolari si al unei cotizatii anuale de 42.000 de dolari, firme specializate furnizeaza clientilor evadarea intr-o lume paralela, cu conditia sa faca parte din clubul restrins al multimiliardarilor. Ei au la dispozitie zeci de case in Londra sau in California, iahturi, avioane si elicoptere, dar si echipe de bucatari, majordomi, menajere si consilieri pentru petrecerea timpului liber. Au propriile scoli si spitale, propriile banci si firme de transport, un univers pe care Robert Frank, unul dintre ziaristii de la "Wall Street Journal", l-a numit Richistan.
Publicat Marti, 24 Iulie 2007 - 07:55
Cuvinte cheie: aeronave, basescu, tariceanu, credite | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Duminica, 22 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours