Viorel Hrebenciuc, "sforarul-sef"

Hrebenciuc, adevaratul premier al Romaniei, titreaza Cotidianul. Publicatia arata ca Viorel Hrebenciuc, oficial, este doar un simplu lider de grup parlamentar, dar, neoficial, "sforarul" PSD a influentat toate deciziile politice majore din ultima vreme. Astfel, parlamentarul, adus in politica de Ion Iliescu, a convins PSD sa sustina guvernul Tariceanu, a strans voturile pentru suspendarea lui Traian Basescu, a convins Guvernul sa mareasca pensiile, dupa negocierile esuate duse de Geoana, a negociat rocada "TVR pentru PSD si CNA pentru PNL" si l-a impus pe pesedistul Mircea Ursache la Fondul Proprietatea.

Gandul a aflat ca autoritatile locale cheltuiesc zeci de milioane de euro pentru vopsit si... spalat marcaje rutiere. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a acordat monopolul pentru marcajele rutiere cu vopsea alba firmei Plastidrum SRL. Firma la care era administrator, la doar cateva luni dupa momentul semnarii a doua contracte foarte grase, chiar directorul CNADNR, Liviu-Emilian Damboiu, scrie Gandul. In iulie 2006, CNADNR si Plastidrum au incheiat un contract pentru lucrari de marcaj rutier - estimate la 29.700 de kilometri echivalenti si 280.000 de metri patrati de marcaje - pentru care se platesc peste 20 de milioane de euro (fara TVA).

Miliardari-chiriasi, pomanagii la stat, titreaza Evenimentul Zilei, aratand ca afaceristi care controleaza adevarate imperii financiare au luat in chirie de la stat vile, terenuri si apartamente pe sume ridicol de mici. Astfel, companii controlate de George Copos, Dinu Patriciu, Tiberiu Urdareanu, Dumitru Bucsaru, Iosif Armas, Sorin Vulpescu sau Valentin Nicolau, de la guvernarea PDSR si pana astazi, au platit o chirie ridicol de mica la vile si apartamente din centrul Bucurestiului sau in zone rezidentiale din jurul Capitalei, scrie Evenimentul Zilei.

Europa imbatraneste mai rapid decat oricare alt continent, scrie Adevarul. Prognozele arata ca, pana in 2050, durata de viata in crestere continua si rata natalitatii in scadere vor face ca populatia incadrata in munca sa scada cu circa 38 de milioane. In acelasi timp, populatia in varsta de peste 65 de ani va creste cu 40 de milioane. O solutie este cresterea varstei de pensionare, alta - acceptarea cat mai multor imigranti tineri, relateaza Adevarul

Pretul la medicamente scade cu 12%-18%, scrie Jurnalul National. Ministrul Eugen Nicolaescu promite de la 1 octombrie un nou pachet de servicii medicale, o noua lista de medicamente, protocoale terapeutice si reducerea preturilor la toate medicamentele incluse in catologul national al medicamentelor autorizate, relateaza cotidianul. In ceea ce priveste medicamentele, minsitrul promite schimbarea sistemului de calcul. In prezent, schema de preturi ia in calcul cotatiile cele mai mici din trei tari ale UE, iar noul model va analiza cele mai mici preturi din 12 tari ale UE.
Publicat Luni, 2 Iulie 2007 - 07:41
Cuvinte cheie: hrebenciuc, geoana, pensii, medicamente, CNADNR | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Joi, 19 Iulie
EURO = 4.6541 lei | DOLAR = 4.0032 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours