Vin euroalegerile, cresc incasarile tribunalelor

Presedintele slobod la gura cere jumatate de miliard daune limbutului Nicolaescu, relateaza Gandul, explicand ca Traian Basescu l-a dat in judecata pe ministrul liberal al Sanatatii Eugen Nicolaescu, seful statului considerandu-se lezat de acuzatiile acestuia cum ca ar suferi "de mai multe boli care intra in categoria bolilor psihice". Basescu ii cere ministrului daune de 500 de milioane de lei vechi, invocand "vatamarea dreptului la onoare si reputatie". Gandul explica ca gestul Presedintelui de a-l actiona in judecata in domeniul civil, nu penal, l-a scutit de mai multe complicatii legate de imunitatea parlamentara si legea raspunderii ministeriale, care l-ar fi protejat pe Nicolaescu in tribunal.

Platitorii de pensii, noua generatie de sacrificiu, scrie Cotidianul, aratand ca pensia de la stat va cobori la valoarea de aproximativ 30% din salariul mediu net in jurul anului 2030, potrivit unui studiu elaborat de expertii Bancii Mondiale (BM) privind sectorul protectiei sociale. Richard Florescu, expert in cadrul Bancii Mondiale si coautor al studiului privind pensiile, admite ca "vor exista generatii de pensionari care au platit contributii la stat mai mari decit pensia pe care o vor primi dupa incheierea perioadei de contributie.

Romania Libera dezvalui inca o afacere a administratiei locale: 20.000.000 euro, ingropate in borduri. Cotidianul relateaza ca foarte multi bucuresteni au fost indignati de campania de inlocuire a bordurilor din ultima vreme si de faptul ca autoritatile cheltuiesc bani in nestire pe materiale proaste, care nu rezista in timp. Afacerea bordurilor inlocuite a
luat amploare in ultima vreme, de cand edilii de la toate primariile au inceput o campanie frenetica de reabilitare a strazilor. Primaria Capitalei are in lucru, in prezent, inlocuirea bordurilor pe 50 de strazi principale, dintre care doar pe 10 se foloseste piatra, iar pe restul betonul.

Bucurestean omorat de furtuna, scrie Adevarul. Conform publicatiei, "In urma vijeliei puternice de ieri seara, un barbat care se afla in trecere pe o strada din cartierul Floreasca a murit dupa ce a fost surprins de un zid peste care a cazut un copac". Tot aseara, un tren Sageata Albastra , care circula pe ruta Bucuresti- Craiova, a deraiat, in apropiere de Gaesti , dupa ce un plop s-a prabusit peste unul dintre vagoane.


Papa inflameaza lumea crestina, scrie Evenimentul Zilei. Publicatia relateaza ca Papa Benedict al XVI-lea a declarat, marti, ca Biserica Catolica este "unica si adevarata Biserica a lui Christos" si a numit bisericile orientale (ortodoxe), care nu il recunosc pe Papa ca urmas al lui Petru, drept "biserici particulare". Declaratiile Papei Benedict al XVI-lea, descrise de unii analisti drept o gafa de proportii, reprezinta reorientarea politica a Vaticanului si revenirea la o traditie conservatoare. Papa este, conform doctrinei catolice, vicarul lui Hristos, iar Benedict al XVI-lea si-a luat acest rol in serios. Dupa cum spunea un cardinal, Papa Ioan Paul al II-lea "a reusit sa umple stadioanele, dar a golit bisericile", adauga publicatia.
Publicat Joi, 12 Iulie 2007 - 08:31
Cuvinte cheie: basescu, pensii, nicolaescu, alegeri, furtuna | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Luni, 18 Iunie
EURO = 4.6662 lei | DOLAR = 4.024 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours