Unul din 250 de romani castiga peste 2.000 de euro

Doar 18.000 de romani cistiga 2.000 de euro pe luna, titreaza Cotidianul,cele mai multe salarii brute de peste 2.000 de euro fiind in sectorul financiar si in cel al tranzactiilor imobiliare. 18.622 de romani (unul din 250) aveau un salariu brut de peste 6.000 de lei in luna octombrie 2006, releva cea mai recenta analiza salariala realizata de Institutul National de Statistica (INS). Specialistii in resurse umane sustin ca numarul celor care incaseaza peste 6.000 de lei ar putea fi mai mare. Aceasta in conditiile in care multi manageri isi incaseaza veniturile salariale pe microfirmele proprii.

Femeile cuceresc puterea, scrie Adevarul, relatand ca la 60 de ani de la obtinerea independentei Indiei, functia suprema in stat va fi detinuta de o femeie, Pratibha Patil. Avocata de 72 de ani a castigat fara probleme si la o diferenta mare scrutinul in care a candidat impotriva vicepresedintelui Bhairon Singh Shekhawat, ajutata de Sonia Gandhi, presedintele Partidului Congresului. In timpul campaniei, cea mai virulenta pe care a cunoscut-o India intr-un scrutin pentru acest post, Patil a fost acuzata ca si-a protejat fratele, banuit de crima, si sotul, amestecat intr-un scandal legat de o sinucidere.

Gandul anunta ca din 25 iulie pana pe 12 august caldurile se mai potolesc. Conform ANMH din data de 25, temperaturile vor ramane mai ridicate decat standardul pentru luna iulie, dar vor "deveni acceptabile" fata de cele de acum, situandu-se intre 30 si 35 de grade Celsius. "In august, temperaturile vor fi in general peste 30 de grade Celsius, iar in septembrie - mai mari decat normele climatologice, dar in nici un caz nu vom mai putea vorbi de canicula, a declarat Ion Sandu, directorul ANMH, citat de Gandul.

Evenimentul Zilei scrie despre criza apei de baut, relatand ca, insetati, bucurestenii "au ras" rezervele de apa plata si minerala de pe rafturile marilor magazine. Daca la Carrefour Feeria mai tronau pe rafturi cateva sticle ratacite de apa plata "Biborteni", bucurestenii care au intrat ieri dupa-masa in magazinul Metro, din Baneasa, n-au fost la fel de norocosi: nicio sticla de apa pe rafturi, scrie cotidianul, aratand ca situatia era aproximativ aceeasi si in alte centre comerciale, precum Selgros si alte magazine ale Metro. Potrivit unui reprezentant al imbuteliatorului apei "Borsec", compania a ajuns in ultimul timp la capacitate maxima de productie si nu poate face fata cererii din Bucuresti.

Jurnalul National a descoperit plaje inchiriate ilegal in Delta. Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a emis recent un proiect de hotarare privind concesionarea plajelor Sulina si Sfantu Gheorghe. Plajele din Rezervatie se afla in proprietatea statului si sunt administrate de ARBDD. Institutia este finantata din fondurile puse la dispozitie de Ministerul Mediului, iar toate sumele pe care Administratia le incaseaza din concesionarea resurselor pe care le detine merg in totalitate catre bugetul de stat, arata publicatia.

Romania Libera constata o situatie de criza pe sosele, aratand ca fiecare week-end aduce zeci de morti si raniti in accidente rutiere. 14 morti si 51 de raniti este rezultatul tragediilor automobilistice din ultimul week-end. Romania ramane astfel una dintre tarile cu cele mai multe decese cauzate de accidentele rutiere din lume: in perioada 1 ianuarie 1999-30 noiembrie 2006 Politia a numarat aproape 85.000 de accidente, in urma carora 19.269 de persoane au murit, iar 47.393 au fost ranite grav. Cotidianul adauga ca seful Politiei Romane, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, le-a cerut agentilor de circulatie sa "intensifice actiunile de combatere a indisciplinei rutiere".
Publicat Luni, 23 Iulie 2007 - 08:25
Cuvinte cheie: salariu, delta, canicula | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Miercuri, 18 Iulie
EURO = 4.6572 lei | DOLAR = 3.9685 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours