Turismul romanesc, tinta tuturor planurilor

Salvati turismul din Romania!, scrie Evenimentul Zilei, aratand ca aceasta este concluzia consultantilor Organizatiei Mondiale a Turismului. Ca sa punem turismul romanesc pe picioare, consultantii Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT) propun peste 100 de actiuni care trebuie realizate, printre care crearea brandului turistic, pregatirea profesionala a angajatilor, planificarea dezvoltarii turismului, imbunatatirea cercetarii pietei turistice, precum si implicarea eficienta a autoritatii care se ocupa de turism. Principalele segmente cu potential sunt turismul de afaceri, litoralul, statiunile balneare, turismul cultural, cel de aventura si sport, relateaza Evenimentul Zilei.

Tot din domeniul turismului, Gandul dezvaluie ca "fabrica" de toxiinfectie de la Navodari este administrata de fostul senator Dan Nicolae Rahau. Primii bolnavi s-au prezentat duminica dupa-amiaza la policlinica din incinta taberei administrate de fostul senator PSD - PRM Dan Nicolae Rahau. In apararea sa, administratorul Taberei Lebada, Dan Rahau, spune ca bolnavii au mancat si in afara taberei sau au consumat hrana de la pachet. "Daca ar fi fost cantina noastra de vina, ar fi trebuit sa fie mult mai multi bolnavi, din moment ce in tabara sunt cazate peste 1.000 persoane", motiveaza Rahau, citat de Gandul.

Canicula forteaza Ministerul Sanatatii sa doteze spitalele cu aer conditionat, scrie Adevarul, relatand ca pana la sfarsitul lunii iulie, mai multe spitale de urgenta judetene vor fi dotate cu instalatii de climatizare si aparate de aer conditionat. Aceste achizitii, pentru care ministerul va aloca peste 18 milioane de lei, vin ca urmare a avertizarii meteo, potrivit careia incepand cu 16 iulie va exista un nou val de canicula, pe o perioada mai lunga de timp. De altfel, Ministerul Sanatatii Publice a intocmit un program de combatere a efectelor caldurii, care a fost trimis la Ministerul de Interne si Ministerul Mediului pentru corelare, adauga publicatia.

Romania Libera scrie ca PD propune o lista "curat murdara" pentru europarlamentare, printre cei "alesi" de social-democrati fiind traseistul Valeriu Tabara si imbogatitul din bani publici Petre Filip, primarul Oradei. In capul listei a fost asezat Sorin Frunzaverde, dar pe lista mai apar si Sebastian Bodu, fost presedinte al ANAF, demis de conducerea liberala a Ministerului Finantelor, Marian Jean Marinescu, un cunoscut parlamentar bataios (la propriu), precum si parlamentarii PD Maria Petre, Gratiela Iordache, Rares Niculescu sau Monica Iacob-Ridzi. Printre candidatii pentru europarlamentare au fost selectati si alesi locali cum ar primarul municipiului Oradea, Petre Filip, presedintele Consiliului Local Arad, Iosif Matula si viceprimarul Galatiului, Constantin Dumitriu. Vasile Blaga a fost desemnat drept sef de campanie pentru alegerile europarlamentare, relateaza Romania Libera.

Jurnalul National a descoperit o caracatita imobiliara, care se ocupa acum de impartirea prazii din nordul Bucurestiului - cele 60 de hectare de verdeata ale institutului pomicol. Miza sunt banii, foarte multi bani, de ordinul zecilor de milioane de euro. Pana in acest moment, mai bine de zece hectare din terenul unitatii pomicole au fost smulse in numele retrocedarii. Statiunea mai are in jur de 40 de hectare, iar "show-ul" este departe de a se fi incheiat, scrie Jurnalul National, aratand ca unul dintre actorii principali in aceasta afacere este Gigi Becali.

Cotidianul relateaza despre licitatii la inchirierea de garsoniere. Astfel, in Bucuresti, cererea foarte mare de locuinte pentru inchiriat si oferta redusa duc la adevarate batalii pentru garsoniere, proprietarii cheamand mai multi clienti, iar cistigator este cel care da mai mult. "Garsonierele si apartamentele cu doua camere se dau in nici o ora dupa ce se scot la inchiriere. Este o practica frecventa ca proprietarii sa cheme la aceeasi ora mai multi doritori si sa vada cine da mai mult", spune Ion Radu Zilisteanu, purtatorul de cuvint al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, citat de Cotidianul.
Publicat Marti, 10 Iulie 2007 - 08:23
Cuvinte cheie: turism, litoral, toxiinfectie, sanatate, imobiliare, caracatita | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Luni, 16 Iulie
EURO = 4.6589 lei | DOLAR = 4.0064 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours