Trecutul profesional al Monicai Macovei intra sub lupa presei

A fost nevoie ca furia presedintelui "sa cada" asupra Noricai Nicolai pentru ca opinia publica sa afle, mult prea tarziu, file din trecutul Monicai Macovei, titreaza Jurnalul National. Dupa ce a fost plimbat de la o institutie la alta fara a i se prezenta, conform Legii informatiilor publice, dosarul de cadre al fostului ministru de Justitie, Jurnalul National a intrat, cand Parchetul General nu mai putea tainui evidenta, in posesia datelor din mapa profesionala de 94 de pagini a Monicai Macovei, care a scapat de excluderea din magistratura prin demisie.

Acuzata ani de-a randul ca nu reuseste stoparea traficului cu organe, Romania a rezolvat problema simplu si eficace: nu exista arhiva! Operatii clandestine, trafic ilegal cu organe, pacienti fictivi pentru obtinerea ilegala a fondurilor necesare tratamentelor postoperatorii, informeaza Adevarul. Sunt suspiciuni care s-au ivit de-a lungul anilor in legatura cu transplantul de organe. Dar acum nimic nu mai poate fi verificat.

Doctorul Sorin Oprescu a devenit profesor universitar dupa ce a plastografiat dosarul pe baza caruia si-a obtinut titlul: lucrarile stiintifice pe care pretinde ca le-a publicat nu se regasesc in revista "Chirurgia", consemneaza Cotidianul. Senatorul PSD Sorin Oprescu a promovat la gradul de profesor universitar in februarie 2000, in cadrul Clinicii de chirurgie de la Spitalul Universitar.

Incepand cu data de 1 februarie, romanii ar putea plati mai mult pentru traiul zilnic, scrie Gandul. Producatorii anunta cresteri de preturi la produsele de baza-paine, lapte, ulei, carne iar autoritatile se gandesc sa majoreze pretul gazelor.

Judecatorii au stabilit ca dosarul "Matusa Tamara", in care este inculpat Adrian Nastase, a fost restituit din cauza lipsei avizului Parlamentului sau Presedintiei, scrie Romania libera. Specialistii sustin ca cele doua institutii ar trebui sa ceara inceperea urmaririi penale, nu sa astepte propunerile procurorilor in acest sens.

Premierul vrea sa ceara un nou vot al conducerii PNL asupra candidaturii Noricai Nicolai pentru Ministerul Justitiei, relateaza Evenimentul Zilei. Premierul Calin Popescu-Tariceanu intentioneaza sa solicite un nou vot al conducerii PNL in privinta candidaturii Noricai Nicolai la Ministerul Justitiei.

Desi doar in constructii avem nevoie de 150.000 de angajati, Guvernul pune stavila imigratiei, scrie Curierul National. Ministerul Muncii a lansat un proiect de hotatare care sa reduca numarul de permise de munca la 10.000. "Solutia" lui Pacuraru: Burse de munca pentru romanii din strainatate.

Regulamentul pentru concursurile Centrului National al Cinematografiei favorizeaza marile case de productie si regizorii la mijloc de cariera, titreaza Ziua. Actualul Regulament de functionare a concursurilor de proiecte ale Centrului National al Cinematografiei (CNC) favorizeaza marile case de productie si pe regizorii la mijloc de cariera. Aceasta ar fi concluzia intalnirii de ieri dintre jurnalisti si membrii comisiilor de jurizare, prilejuita de anuntarea rezultatelor celei de-a doua sesiuni de finantare de scenarii pe 2007.

Leul a pierdut 3% din valoarea de la inceputul anului pana acum si 20% in ultimele sapte luni, iar Bursa 15% de la inceputul anului, informeaza Ziarul Financiar. BET a pierdut ieri 2,8%, iar leul aproape 1% din valoare. Pierderile au trecut dincolo de piata financiara si afecteaza intreaga economie - distribuitorii cumpara mai scump din strainatate, transportatorii maresc tarifele, cresc ratele la creditele in valuta, iar asiguratorii au daune mai mari de platit, deci pierderi si mai mari decat pana acum.

Calatoria cu RATB s-ar putea scumpi incepand de joi, daca municipalitatea va accepta majorarea tarifelor, informeaza Libertatea. Astfel, pretul unui bilet va creste de la 1,1 lei la 1,3 lei, iar cel al unui abonament pe toate liniile, de la 40 la 50 de lei.
Publicat Marti, 15 Ianuarie 2008 - 08:42
Cuvinte cheie: Macovei, Basescu, Tariceanu, Nicolai, scumpire, leu, RATB, bursa, Oprescu, Nastase, transplant | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Sambata, 21 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours