Traian Basescu a calcat din nou stramb

Traian Basescu a cedat din nou in fata mass-media in weekend, apostrofandu-i pe jurnalistii care il inconjurasera pe faleza de la Mamaia. "Sunteti de o nesimtire incredibila", ar fi spus Recidivistul Basescu, scrie Cotidianul, care reia toata istoria jignirilor aduse de Presedinte presei incepand din 2005. "O ura viscerala, patologica, la adresa ideii de presa", spune C.T. Popescu in Cotidianul, atitudine mai mult sau mai putin sustinuta cam de toata presa.

Tot din Cotidianul aflam ca Grupul de la Cluj are demisiile pe masa. Suparati ca Geoana nu l-a pus la punct pe Vanghelie, clujenii lui Rus si Dincu au inceput sa-si faca bagajele, scrie ziarul. O alta problema invocata de cei 43 de PSD-isti a fost apropierea partidului de PNL. Contra-cost? Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a spus ca Mircea Geoana ar fi cerut bani Guvernului in schimbul sustinerii Executivului. Circa 3 milioane de euro pentru fiecare judet condus de PSD, spun zvonurile, "minciuni" in opinia lui Dragnea.

ANAF isi face propriul serviciu de informatii fiscale, scrie Adevarul. Agentia Nationala de Administrare Fiscala va infiinta Directia de Informatii Fiscale, care va crea o baza de date care sa cuprinda informatii despre fiecare contribuabil. Dosarele ANAF vor include si date de la Politie, de la Garda Financiara, de la Vama sau Oficiul de Cadastru. Potrivit presedintelui ANAF, Daniel Chitoiu, prin infiintarea unei astfel de structuri, Romania se aliniaza la modelele occidentale, Spania sau Franta dispunand de servicii de informatii in cadrul institutiilor fiscale, relateaza Adevarul.

Procurorul general Botos a dat-o in judecata pe Monica Macovei, pentru extradarea lui Munaf, scrie Gandul. De fapt, Botos a promovat un recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva ordinului ministrului Justitiei (Macovei - n.r.) prin care se respinsese cererea judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti - instanta care il judeca pe Omar Hayssam - de a trimite judecatorilor americani cererea de extradare a lui Munaf, adauga Gandul.

Sereleu in curtea Marinei Militare, scrie Romania Libera, investigatiile cotidianului aratand ca braconierii din Delta Dunarii ar utiliza un debarcader din Unitatea Militara 02044 - Grupul de Nave de Sprijin al Infanteriei Marine din Babadag. Debarcaderul a ajuns in unitatea militara printr-o decizie a prefectului Tulcea, Lefter Chirica. Platforma apartine societatii comerciale Amorel SRL, iar operatiunea a fost creata de licerul local PSD Trifon Belancurencu, Dan Verbina si senatorul Daniel Ilusca, scrie Romania Libera.

Polonia si Cehia, greu de convins, scrie Evenimentul Zilei, relatand despre intalnirea cancelarului german Angela Merkel cu presedintele polonez, Lech Kaczynski, si premierul Cehiei, Mirek Topolanek, pentru a discuta viitorul tratat european care ar putea inlocui Constitutia Europeana, refuzata pana in prezent de mai multe state. Fratii Kaczynski doresc schimbarea sistemului de vot din proiectul Constitutiei UE, preluat si in noul tratat propus de Merkel, temandu-se ca principiul dublei majoritati le va dezavantaja tara, scrie Evenimentul Zilei.
Publicat Luni, 18 Iunie 2007 - 08:11
Cuvinte cheie: Basescu, ANAF, Botos, UE | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Miercuri, 18 Iulie
EURO = 4.6572 lei | DOLAR = 3.9685 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours