Topul dosarelor, condus de PSD

Romania Libera prezinta Topul dosarelor penale, pe partide, condus detasat de PSD, cu 40 de dosare, urmat de PC si PRM- 6 dosare fiecare, UDMR, PNL si PD cu cate trei dosare si PLD - 2 dosare. Din analiza intocmita de ziar rezulta faptul ca aproape jumatate dintre parlamentari au fost cel putin o data cercetati sau urmariti penal, unii dintre ei fiind chiar trimisi in judecata, pentru coruptie, spalare de bani, complicitate la omor deosebit de grav sau accidente mortale.

Dupa canicula, vânt puternic, scrie Gandul, avertizand ca vremea se va raci puternic si vantul va bate cu putere in toata tara. In plus, de duminica pana marti, meteorologii avertizeaza ca Romania va fi afectata de un alt val de caldura, insa nu atat de puternic precum cel de saptamana aceasta. Ion Sandu, seful ANM, a spus ca este foarte posibil ca de sâmbata sa fie reintrodus codul galben, iar duminica si la începutul saptamânii viitoare sa avem din nou cod portocaliu, relateaza Gandul.

Cotidianul scrie despre bugetul socialist pentru anul 2008, aratand ca 2% din PIB va merge la suplimentarea pensiilor, iar sanatatea si educatia primesc sume importante de bani. Analistii economici nu sint insa convinsi de acest buget. "As vrea sa vad sumele concrete din buget, pentru ca aceasta nota data de ministrul Finantelor mi se pare cam optimista", a comentat pentru Cotidianul profesorul de economie Daniel Daianu. Vosganian spune ca veniturile vor avea o tendinta de crestere. "In plus, avem in vedere si modificarea legislatiei privind nivelul redeventelor si al concesiunilor, a celei privind taxele pentru poluare, dar si unele masuri financiare", a explicat ministrul Vosganian, citat de cotidian.

Evenimentul Zilei scrie despre hotelurile de stat de pe litoral, impartite intre PNL si PD. In plin sezon estival, guvernul cauta sa-si instaleze oamenii in fruntea societatilor comerciale care apartin statului si au hoteluri pe litoral. In acest moment, statul mai detine pachetul majoritar la trei astfel de societati comerciale: SC Neptun-Olimp SA, SC Olimp Estival 2002 SA si SC Mamaia SA, care sunt conduse de un liberal, un democrat, respectiv de un apropiat al democratilor.

Polul Nord, cel mai fierbinte punct de pe harta energetica, scrie Adevarul, explicand ca sub vasta întindere înghetata din cel mai nordic punct al planetei se ascund comori pe care toata lumea si le doreste: rute navigabile, diamante sau aur, dar si un sfert din rezervele mondiale de energie. O estimare facuta în anul 2000 de catre US Geological Survey arata ca un sfert din petrolul si gazele naturale înca nedescoperite ale lumii se afla sub apele Oceanului Arctic, iar rusii sustin ca Polul Nord le apartine. Aceasta zona este gestionata de o comisie speciala a ONU, iar Putin ar putea obtine controlul daca dovedeste ca platforma continentala este de fapt o prelungire a Rusiei.
Publicat Joi, 26 Iulie 2007 - 08:28
Cuvinte cheie: iliescu, nastase, canicula | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Luni, 18 Iunie
EURO = 4.6662 lei | DOLAR = 4.024 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours