Statul listeaza aeroporturile la BVB

Opt companii intra la Bursa, scrie Romania Libera, relatand ca ministerul Transporturilor a inceput procedurile pentru listarea pe piata de capital societatilor care administreaza aeroporturile din Otopeni si Baneasa, Aeroportul Mihail Kogalniceanu, Aeroportul Timisoara, Administratia Canalelor Navigabile, Administratia Porturilor Dunarii Maritime si Administratia Porturilor Dunarii Fluviabile. Cel mai mare capital social il are Compania Nationala Aeroportul International Henri Coanda, de 143,2 milioane de lei (aproape 46 milioane de euro). Ministerul Transporturilor detine la toate companiile pachete de actiuni reprezentand cate 80% din capitalul social.

Gandul relateaza ca grupul de la Cluj se rupe din PSD: Vasile Dancu, prima demisie. Vasile Dancu si-a anuntat, ieri, demisia din functia de vicepresedinte al PSD, reclamand faptul ca Mircea Geoana ii incalca dreptul la "libertatea de gandire" si atacand "managementul politic" al conducerii partidului. Dancu a suferit o grea umilinta vinerea trecuta, cand Geoana l-a pus sa se impace cu Marian Vanghelie, in timp ce unii vicepresedinti, precum Dan Nica, imortalizau momentul cu telefoanele mobile, pentru a-l arata apoi ziaristilor, adauga Gandul.

Au fost fantastici!, scrie Evenimentul Zilei despre concertul Rolling Stones. Batranii rockeri au fost intampinati cu strigate si aplauze de peste 60.000 de oameni, ia Mick Jagger si-a inceput recitalul cu "Start me up". "Ma bucur sa fiu aici pentru prima data. Va multumesc pentru primire! Hai sa ne distram, cantati cu mine!", a strigat Mick Jagger tot in romaneste, inainte de a canta, cu un prosop in mana - o consecinta a caniculei -, urmatorul hit, sub luminitele multicolore ale scenei. Ritmuri de blues, influente retro, multime prea calma pentru asemenea regal, concluzioneaza cotidianul.

Adevarul scrie despre romanii din Italia, amenintati cu expulzarea. Romanii din Italia au la dispozitie trei luni pentru a-si reglementa situatia, in caz contrar riscand expulzarea prin aplicarea directivei europene care legifereaza accesul si controlul cetatenilor Uniunii Europene, relateaza publicatia. Directiva europeana la care au facut apel autoritatile italiene stabileste conditiile pe care un cetatean al UE trebuie sa le indeplineasca pentru a obtine sederea in Italia pe o perioada de peste trei luni: "sa fie angajat subordonat sau autonom, sa dispuna pentru el si propria familie de resurse economice suficiente pentru a nu ajunge in intretinerea statului si de o asigurare medicala sau de alt titlu necesar pentru a acoperi toate riscurile in teritoriul national", scrie publicatia.

Canicula salveaza Romania de norul de fosfor ucrainean, titreaza Cotidianul, adaugand ca norul toxic format luni in urma deraierii unui tren cu fosfor din Ucraina sta departe de Romania cel putin pina in aceasta seara, la ora 24. In ciuda pericolului, autoritatile romane nu au fost in nici un fel informate de partea ucraineana in privinta accidentului ecologic. "Am contactat telefonic Ucraina, care a precizat ca nu are date tehnice in privinta accidentului. Nici ministerul mediului din Ucraina nu ne-a comunicat nimic, desi era normal ca toti vecinii Ucrainei sa fie informati", a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului.
Publicat Miercuri, 18 Iulie 2007 - 08:27
Cuvinte cheie: bvb, coanda, rolling stones, canicula, nor toxic | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Sambata, 21 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours