Spatiul Schengen atinge granita cu Romania, dar nu o depaseste

Spatiul Schengen se va extinde substantial incepand de vineri, 21 decembrie. Noua tari, dintre care opt est-europene, vor implementa acordul de libera circulatie, scrie Adevarul. Tarile ce vor intra in zona Schengen sunt Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia si Malta. In termeni practici, a deveni tara Schengen inseamna a renunta la punctele de frontiera cu celelalte tari membre.

Presedintele Traian Basescu primeste lectii de comportament de la judecatori. Potrivit Curtii de Apel Bucuresti, seful statului, in calitate de persoana publica, trebuie sa fie responsabil pentru declaratiile pe care le face indiferent de locul in care se afla, titreaza Gandul.

Nascuta pe 19 decembrie 1989 la Timisoara, Gloria Stefania Martiniuc viseaza sa ajunga medic in strainatate. Astazi, ea implineste 18 ani. Gloria a venit pe lume in capitala Banatului cand multimea revoltata ocupase Piata Operei. Zeci de mii de revolutionari timisoreni au cerut libertate si demisia dictatorului Nicolae Ceausescu, relateaza Evenimentul Zilei.

Constantin Balaceanu-Stolnici a spus ieri ca se retrage din functia de membru de onoare al Academiei, consemneaza Cotidianul. Gestul nu are insa efectele unei demisii, comenteaza Cotidianul. "Avand in vedere situatia creata, am decis sa ma retrag din activitatea Academiei Romane, desi nu ma simt vinovat fata de Academie". Astfel s-a exprimat Constantin Balaceanu-Stolnici intr-o scrisoare pe care a adresat-o ieri conducerii Academiei

Mihai Grecu, instalat in aprilie 2007 de catre Calin Popescu Tariceanu la conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), a avizat eliminarea plafonului de cheltuieli prevazut in contract pentru constructia Autostrazii Transilvania de catre compania Bechtel, informeaza Romania libera.

Adriean Videanu face milioane de euro pe spinarea bucurestenilor. Firmele care lucreaza pe strazile orasului sunt obligate sa cumpere borduri de la Titan Mar, societate apartinand familiei primarului general al Capitalei, consemneaza Ziua.

Cel putin 40 dintre proiectele incepute in Bucuresti vor fi livrate total sau doar intr-o prima faza pe parcursul anului viitor, potrivit datelor prezentate de catre dezvoltatori si firmele de consultanta imobiliara responsabile cu promovarea proiectelor si centralizate de ZF.

Anul 2007 nu a fost deloc fast pentru Octavian Cretu, dat de numeroase ziare ca ofiter SIE sub acoperire. Daca este asa, serviciul are o mare problema, in primul rand ca "acoperitul" s-a "descoperit". De aici decurg alte consecinte la fel de neplacute, faptele "acoperitului-descoperit" atragand SIE intr-o serie de scandaluri care trec pe la Departamentul National Anticoruptie.

Deteriorarea deficitului de cont curent, inflatia, dar si inrautatirea perspectivei ratingului de tara din partea agentiei de evaluare Standard & Poor's au determinat in ultimele luni o diminuare a interesului investitorilor fata de piata financiara romaneasca, se arata intr-un comunicat al societatii de administrare a fondurilor deschise de investitii East Capital, relateaza Curierul National.

Ludovic Orban a afirmat ieri, pe holurile Parlamentului, ca in accidentul rutier in care a fost implicat duminica seara singura victima a fost el, deoarece presa l-a atacat fara menajamente. Declaratia ministrului s-a dovedit a fi o mare minciuna. Conform politistilor, exista o minora care a suferit leziuni in urma accidentului. Parintii fetei refuza insa sa colaboreze cu autoritatile, titreaza Libertatea.
Publicat Miercuri, 19 Decembrie 2007 - 08:32
Cuvinte cheie: Schengen, Basescu, revolutie, Stolnici, Bechtel, imobiliare, SIE, investitor, Orban | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Miercuri, 18 Iulie
EURO = 4.6572 lei | DOLAR = 3.9685 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours