Salariul pe 13 ani pentru o locuinta

In 16 ani, pretul caselor din Romania a crescut de 22 de ori. Daca in 1991 o garsoniera situata in Capitala costa numai 3.000 $, in 2007, pretul acesteia a urcat la 68.000 $, adica de 22,6 ori mai mult. La inceputul anilor '90, romanul cumpatat, care reusea sa puna ban pe ban timp de doi ani si jumatate, isi putea cumpara o locuinta decenta. In prezent lucrurile s-au schimbat radical! Aceeasi casa poate fi cumparata doar daca punem tot salariul de-o parte timp de 13 ani, titreaza Libertatea.

Decizia Curtii Constitutionale potrivit careia inceperea urmaririi penale a ministrilor si fostilor ministri care sunt si parlamentari nu se poate face decat cu avizul Camerelor din care fac parte arunca intr-un termen imposibil de prevazut momentul in care cinci mari dosare de coruptie vor ajunge in fata unei instante, titreaza Cotidianul.

Banii alocati in 2008 de la buget pentru reparatiile si intretinerea caii ferate acopera aproximativ 6% din necesar, iar starea infrastructurii se degradeaza de la o zi la alta, dezvaluie Evenimentul Zilei. Starea deplorabila a retelei de cale ferata, care ascunde peste 1.000 de puncte periculoase si alte mii de kilometri de linii cu termenul de functionare expirat, nu se va modifica in perioada urmatoare.

"Foamea" de muncitori va creste spectaculos in Romania. Pentru urmatoarele trei luni, 43% dintre companii estimeaza ca vor face angajari, 49% isi vor mentine personalul la nivelul actual si doar 7% vor face concedieri, titreaza Gandul.

Consiliul National al studierii Arhivelor Securitatii (CNSAS) s-a autosesizat in urma dezvalurilor publicate de "Romania libera" in articolul "Magistratii-securisti, scoliti la Bran". Presedintele Ladislau Csendes ne-a anuntat ca CNSAS a cerut ieri de la Serviciul Roman de Informatii si de la Ministerul Internelor si Reformei Administrative numele procurorilor si judecatorilor care au fost perfectionati la scolile Securitatii.

Sinodul BOR a autorizat participarea clericilor la alegerile locale, dar catolicii nu le permit prelatilor sa intre in politica. Musulmanii din Romania se opun interferentelor cu puterea seculara, scrie Adevarul.

Bucurestenii vor vedea animale salbatice doar la televizor. Gradina Zoologica din Baneasa va fi inchisa. Motivul oficial, anuntat ieri de ministrul Mediului Attila Korodi, este cel conform caruia Parcul Zoo din Baneasa nu mai indeplineste normele necesare pentru functionare. In realitate, Gradina Zoologica este noua victima a investitorilor imobiliari, informeaza Ziua

Omul de afaceri Dan Sucu, care detine grupul de firme Mobexpert - cu activitati in industria mobilei - spune ca evalueaza compania la 200 mil. euro in prezent si ca se asteapta ca valoarea sa atinga 400 mil. euro in 2011, consemneaza Ziaru Financiar.

Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, respinge necesitatea impunerii unui randament minim garantat pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), ceruta de sindicate si de alte organizatii ale societatii civile, pe motiv ca nu este o solutie buna, "fortand" fondurile, noteaza Curierul National.

Omar Hayssam, cu sprijinul rudelor si al altor concitadini sirieni din Homs, a facut praf o avere de 100 de milioane de euro. Aceste manevre au avut loc sub ochii anchetatorilor, care i-au facut dosare sirianului pentru terorism si pentru inselaciune, deci proprirea bunurilor lui ar fi fost una perfect justificata, anunta Jurnalul National.
Publicat Miercuri, 12 Martie 2008 - 08:34
Cuvinte cheie: imobiliare, coruptie, cale ferata, loc de munca, CNSAS, BOR, Zoo, Mobexpert, Vosganian, Hyssam | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Duminica, 22 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours