Rusia si-a ales noul tar

Candidatul Kremlinului, Dmitri Medvedev, a castigat ieri, dupa cum era de asteptat, alegerile prezidentiale ruse, inca din primul tur de scrutin. Potrivit rezultatelor partiale comunicate de Comisia Electorala Centrala, acesta ar fi obtinut 70,22 la suta din voturi, consemneaza Adevarul.

Deputatul PSD Niculae Badalau a fost condamnat in 1988 pentru furt, fapt ascuns liderilor de partid. El a scapat de puscarie gratie decretului de amnistie semnat de Ceausescu in ziua cind a implinit 70 de ani, relateaza Cotidianul.

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a elaborat un Proiect de Hotarare de Guvern privind dezvoltarea regionala prin stimularea investitiilor care acorda o serie de facilitati, dar prin care beneficiarii erau obligati sa mentina afacerile pentru o perioada de minimum cinci ani si sa creeze cel putin 200 de locuri noi de munca, titreaza Curierul National.

Noul ministru al justitiei, Catalin Predoiu, impreuna cu fratele sau, Cosmin, sunt avocati definitivi in Baroul Bucuresti. Cu toate acestea, ei detin si functia de cenzori intr-o societate comerciala, fapt ce contravine Legii nr. 51/1995 (actualizata) pentru organizarea si exercitarea profesiei ce avocat, noteaza Gardianul.

Infractorii merg mana-n mana cu unele autoritati publice. Impreuna inventeaza mostenitori si ii nenorocesc pe proprietarii de drept, informeaza Evenimentul Zilei. Sase institutii din Timisoara, plus serviciile secrete, au declansat anchete paralele prin care vor sa faca lumina in afacerile dubioase cu terenuri si cladiri.

41 de sefi de Consilii Judetene - atatea locuri de baroni locali se scot la concurs la localele din acest an. Sunt cele mai ravnite posturi de pe piata politica dintr-un motiv prozaic: prin pixurile liderilor CJ se vor tria sutele de milioane de euro provenite din fondurile europene, precum si toate afacerile importante dintr-un judet, relateaza Gandul.

Cresterea economica a fost anul trecut de 5,7% (fata de 2006) si de 5,7% in trimestrul al patrulea (fata de T4 2006), considera cei 16 analisti chestionati intr-un sondaj al ZF.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a stabilit ca Fondul Proprietatea (FP) nu functioneaza. Zece de mii de persoane care asteapta sa fie despagubite pot opta: fie pastreaza actiunile inutile la FP, fie fac plangere la Strasbourg si castiga sigur, titreaza Ziua.

Pe Autostrada Soarelui, lucrurile, mai bine zis gropile, nu s-au schimbat, in ciuda tuturor lucrarilor de reparatii anuntate. Soferii sunt obligati de cateva zile sa faca un adevarat slalom printre gropile de pe tronsonul Drajna-Fetesti, in cazul in care incearca sa isi protejeze automobilul, scrie Curentul.

Eurodeputatul PD-L Marian Zlotea ii asigura pe toti locuitorii de la sate ca vor fi conectati la Internet, intrucat noua legislatie europeana in domeniu va fi implementata pana in anul 2010, informeaza Libertatea. "In toate satele romanesti va exista retea de Internet wireless, care va permite conectarea oricarui roman la Internet", a spus Zlotea.
Publicat Luni, 3 Martie 2008 - 08:49
Cuvinte cheie: Medvedev, Badalau, MEF, Predoiu, retrocedare, baron, crestere economica, Proprietatea, autostrada, internet | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Marti, 20 Februarie
EURO = 4.6623 lei | DOLAR = 3.778 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours