Romania va cunoaste astazi noul Patriarh

Alegerea Patriarhului, sub pecetea tainei, titreaza Adevarul, relatand ca, dupa 60 de ani, capul BOR poate fi ales liber, insa "liderii spirituali" au optat pentru varianta secretomaniei comuniste. "Asa a hotarat Sfantul Sinod!", este motivatia oficiala privind tinerea "la secret" a numelor electorilor viitorului Patriarh. O motivatie demna, mai degraba, de o cabala oculta cu parfum de servicii secrete. Numirea propriu-zisa a viitorului Patriarh al Romaniei va avea loc pana la sfarsitul acestei luni, intr-o zi anume, inca nestabilita oficial, cand se va tine ceremonialul intronizarii noului Patriarh. Abia atunci, romanii ortodocsi vor putea spune: "Avem Patriarh"! Sedinta extraordinara a Sfantului Sinod pentru desemnarea candidatului la Scaunul Patriarhal si sedinta Colegiului electoral bisericesc pentru alegerea noului Patriarh au loc azi, la 41 de zile de la vacantare, intre orele 10.00 si, estimativ, 20.00, in Sala Sinodala din Resedinta Patriarhala, relateaza Adevarul.

Cotidianul informeaza ca Tarom se pregateste de privatizare, compania aeriana primind oferte de la cinci firme de consultanta. Firma care va asista statul roman la privatizarea companiei Tarom va fi aleasa in perioada urmatoare si va avea drept sarcini evaluarea liniei aeriene nationale, intocmirea unei noi strategii de operare, precum si realizarea unui plan de privatizare, a declarat ieri pentru Cotidianul Dragos Tanasoiu, director general adjunct al operatorului aerian national. Consultantul ales va recomanda cateva alternative de privatizare a companiei. "Solutiile sunt numeroase. Ar putea fi vorba despre o listare pe bursa, de negocierea unui pachet de actiuni sau de un aport de capital care sa permita ulterior Tarom sa achizitioneze noi aeronave", spune Dragos Tanasoiu. Acesta prefera ultima modalitate, deoarece Tarom va avea un capital rulant suficient pentru a achizitiona noi aeronave. Ca urmare a inmultirii rutelor deservite, Tarom are nevoie de cel putin doua aeronave noi, a declarat pentru Cotidianul oficialul Tarom. Acesta creioneaza profilul viitorului cumparator de actiuni Tarom: "O companie internationala de profil, renumita, din UE care sa investeasca in Tarom", o descrie directorul general adjunct.

Romania, prinsa pe firul 9/11, scrie Evenimentul Zilei, relatand ca un articol publicat ieri de cotidianul francez "Liberation" a creat o adevarata avalansa a declaratiilor din partea serviciilor secrete si a demnitarilor de la Bucuresti. Articolul din ziarul francez sustinea ca liderul operational al teroristilor care au comis atentatele de la 11 septembrie 2001, Mohammed Atta, ar fi efectuat o convorbire telefonica in Romania in perioada premergatoare atacului. Numarul de telefon mentionat intr-un raport secret al FBI nu era insa din Romania, a precizat, cateva ore mai tarziu, Radio France International, risipind confuzia. "Liberation" si-a recunoscut greseala si a anuntat ca va da o dezmintire. Majoritatea politicienilor cu functii-cheie la momentul respectiv au negat ca o astfel de informatie le-ar fi parvenit vreodata. Au fost insa si persoane cu acces la informatii strict secrete care au confirmat ipoteza, dand chiar detalii despre deciziile luate la momentul respectiv. Reactiile lor contradictorii demonstreaza fie ca s-au grabit sa apara public ca niste oameni onesti si foarte bine informati, confirmand date false, fie ca o situatie similara s-a luat la un moment dat in discutie in Romania. Numarul de telefon utilizat de teroristul Mohammed Atta la care face referire ziarul "Liberation", preluat dintr-un raport al FBI, este 040.71.899.042 si nu este numar de Romania, avand un zero mai putin in prefix, anunta ieri dupa-amiaza Radio France International. Autorul articolului a gasit numarul de telefon in raportul FBI, dar a presupus ca prefixul mai are un 0 initial, ceea ce ar fi corespuns unui posibil numar de telefon alocat in Romania. De fapt, numarul utilizat de Atta este exact cel mentionat in raport, 040.71.899.042, si apare in mai multe documente oficiale americane ca fiind numarul folosit de Bamzi Bin al-Shibh, un apropiat al lui Mohammed Atta. Numarul respectiv a fost inregistrat in anii 2000 in Germania, la Hamburg, oras care are prefixul telefonic 040 si care a fost baza operationala a teroristilor care pregateau atacurile din SUA, relateaza Evenimentul Zilei.

Primul autoturism Ford produs la Craiova - peste doi ani, informeaza Gandul. Azi se va semna contractul la Frankfurt, in prezenta premierului Romaniei si a ambasadorului SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman. Pana in decembrie 2007 - ianuarie 2008, cand Guvernul se asteapta ca legea sa fie adoptata, statul roman va ramane actionar majoritar la Craiova, administrarea facandu-se tot de delegatii AVAS, dar cu supravegherea reprezentantilor Ford si fara a se lua decizii care ar afecta major societatea. Premierul Tariceanu sustine ca Ford s-a angajat la investitii de peste 675 de milioane de euro in urmatorii patru ani si la achizitii de pe piata romaneasca de aproximativ un miliard de euro la nivelul anului 2012. Numarul locurilor de munca la Automobile Craiova va fi dublat, ajungand la 7.000. Sebastian Vladescu, seful comisiei de privatizare a Automobile Craiova, a precizat, insa, ca nu exista in contract o prevedere referitoare la achizitiile de pe piata interna, intrucat aceasta ar insemna o incalcare a normelor europene. Vladescu a dezvaluit ca Ford si-ar dori ca, in doi ani, sa ajunga la prima masina fabricata in Romania. "Nu stiu ce modele se vor fabrica. In oferta tehnica exista doua spatii cu contururi de masina, din care nu-ti poti da seama ce modele sunt, dar scrie ca vor fi fabricate la Craiova", relateaza Gandul.

Diplomatii romani vor castiga lunar peste 5.000 de euro, scrie Romania Libera. Salariile personalului diplomatic aproape se vor dubla ca urmare a respingerii de catre senatori a cererii de reexaminare formulate de presedintele Traian Basescu. Potrivit ministrului Cioroianu, media salariilor incasate de diplomatii romani este acum de aproximativ 2.500-2.700 de euro pe luna. Dupa adoptarea legii, salariile vor ajunge insa la circa 40-50% din nivelul omologilor din Uniunea Europeana. In conditiile in care un ambasador al Regatului Spaniei primeste o indemnizatie de aproximativ 10.000 de euro pe luna, rezulta ca si salariile diplomatilor romani vor sari binisor de 5.000 de euro pe luna. Presedintele Traian Basescu a refuzat promulgarea legii si a cerut reexaminarea ei, pe motiv ca prevederile sunt "excesive" si ca se creeaza "drepturi salariale diferite fata de restul functionarilor statului", relateaza Romania Libera.
Publicat Miercuri, 12 Septembrie 2007 - 08:24
Cuvinte cheie: patriarhie, Ford, Basescu, diplomati | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Vineri, 20 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours