Romania creste repede, dar nu se indreapta catre criza

Boom economic sau doar crestere notabila?, titreaza Romania Libera. Consolidat de constructii si credite ipotecare, dar si de speculatiile de pe piata valutara, Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei a inregistrat cresteri substantiale si sustinute in ultimii sase ani. Evolutia este amenintata de mai multe riscuri, scrie cotidianul, analistii sustinand la unison ca autoritatile trebuie sa fie extrem de precaute si sa se fereasca de masuri populiste, cu iz electoral. Cu toate acestea, nimeni nu se asteapta la o criza in viitorul apropiat, ci doar la o incetinire a ritmului de crestere.

Alimentele si bauturile in Romania, mai scumpe decat in Bulgaria sau Cehia, scrie Gandul. Publicatia relateaza ca preturile alimentelor si ale bauturilor non-alcoolice consumate in Romania reprezinta 71% din media existenta la nivelul celor 27 de state ale blocului comunitar, potrivit datelor biroului european de statistica, Eurostat. Statele cu cele mai mari preturi sunt Islanda, Norvegia, Elvetia si Danemarca, in timp preturile cele mai scazute se inregistreaza in Bulgaria, Lituania, Slovacia.

ANL ridica in secret un cartier pentru demnitari, titreaza Cotidianul. In toamna anului trecut, Agentia Nationala pentru Locuinte a inceput constructia unui cartier de vile in cartierul Brancusi din sectorul 6 al Capitalei, un proiect de 134 de vile situate pe doua parcele diferite, o parte din case urmand vor fi date in folosinta peste citeva luni. Cotidianul a descoperit ca, pentru aceste case, dar si pentru cele din alte proiecte ANL facute in liniste, preturile platite de beneficiari/demnitari sunt ridicole: 105.921 de euro pentru o vila de aproape 220 de metri patrati, 32.458 de euro pentru un apartament de doua camere pe soseau Virtutii, 49.000 de euro pentru un apartament de trei camere.

Jurnalul National scrie despre Gabriel Liiceanu & co, "amicii" presedintelui, relatand ca invitatii presedintelui in urma cu o luna la resedinta de vara de la Neptun nu mai sunt niste "intelectuali" sau "reprezentanti ai societatii civile" cu care s-a consultat pe tema lustratiei, ci niste "amici" care ii impartasesc punctele de vedere, asa cu ar fi declarat chiar Basescu. Gabriel Liiceanu, Traian Ungureanu, Horia Roman Patapievici, Andrei Plesu, Catalin Avramescu (impreuna cu sotia) si Vladimir Tismaneanu au fost invitati de presedinte la Palatul de la Neptun, unde, timp de doua zile, ar fi discutat despre legea lustratiei.

Au venit!, titreaza Evenimentul Zilei, anuntand sosirea celor de la Rolling Stones in Romania. Muzicienii au fost transportati catre Athenee Palace Hilton, unde vor petrece trei zile, in asteptarea concertului pe care il vor sustine marti seara, dupa ora 21.30, pe Stadionul "Lia Manoliu". Pentru concertul de maine mai exista in vanzare bilete de 87 de lei (Gazon B) si 97 de lei (Peluza), care pot fi procurate azi de la magazinele Diverta, din Bucuresti: Diverta Plaza Romania, Diverta Mall Vitan, Diverta Fainari, Diverta Unirii, Diverta Scala. Daca nu se epuizeaza, biletele pot fi procurate maine numai de la casele de bilete ale Stadionului "Lia Manoliu", incepand cu ora 10.00.
Publicat Luni, 16 Iulie 2007 - 08:35
Cuvinte cheie: daianu, basescu, rolling stones, anl, case | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Sambata, 17 Martie
EURO = 4.6646 lei | DOLAR = 3.7833 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours