Religia predata in scoli prezinta un Dumnezeu razbunator

Elevii din clasele I-VIII din Romania studiaza in acest moment obligatoriu religia, ghidandu-se dupa o serie de manuale aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Cum sunt redactate aceste manuale si ce anume contin ele releva un studiu realizat de Liga Pro Europa, scrie Gandul. Pedeapsa divina pentru ca nu-ti faci cruce in dreptul bisericii: "Te calca masina". Manualul de religie pentru clasa a X-a al Editurii Corint: Yoga este "lucrarea directa a demonilor".

Notarita Safta Criste, sotia lui Mircea Criste (fost procuror general al Romaniei in perioada 1998-2001), a intocmit procuri pentru persoane apropiate de mafia tiganeasca. Asa au fost posibile unele tranzactii imobiliare dubioase, dezvaluie Evenimentul Zilei.

Emisiunea de pe Travel Channel care a devastat imaginea Romaniei a fost platita de Guvernul roman. Producatorii americani afirma ca emisiunea a iesit astfel pentru ca autoritatile romane au incercat sa-i cenzureze, sa-i manipuleze si sa le prezinte niste butaforii drept realitati romanesti, consemneaza Cotidianul.

In alegerile prezidentiale din Rusia, Dmitri Medvedev, succesorul desemnat al presedintelui Putin, a obtinut o victorie covarsitoare, cu circa 70 la suta din voturile exprimate. Opozitia a contestat insa alegerile, iar Ghennadi Ziuganov, care s-a clasat al doilea, obtinand aproape 18 la suta, a declarat ca se va adresa justitiei, semnaland o serie de fraude. Fostul premier Mihail Kasianov, caruia nu i s-a permis sa candideze, a spus ca Rusia se afla in criza politica si ca va urma si una economica.

Terenurile date in folosinta asociatiei si scolii de nevazatori din cartierul Vatra Luminoasa sunt luate bucata cu bucata de Primaria Sectorului 2 si transferate intr-o forma sau alta in proprietate privata. Valoarea acestor terenuri este foarte mare, fiind amplasate in apropierea Stadionului National, intr-o zona cu potential imobiliar excelent, informeaza Romania libera.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), condusa de liberalul Teodor Atanasiu, se transforma usor-usor intr-o agentie imobiliara. Dupa modelul Tractorul, platforma industriala Rulmentul Brasov este scoasa la licitatie, relateaza Curentul.

Copos a gajat 80% din actiunile detinute la clubul de fotbal in favoarea lui Fahti Taher. Patronul Rapidului a primit, in schimb, 30 de milioane de euro, bani pe care ii va investi in Ana Tower, un bloc de 27 de etaje, cel mai inalt din Romania, informeaza Ziua.

Guvernul a anuntat ca va reduce bugetele la aproape toate ministerele, in special in aparare, agricultura si sanatate. Suma totala rezultata din prima rectificare a bugetului de stat pe 2008 se ridica la aproximativ 2,6 miliarde lei (echivalentul a 787 milioane euro), titreaza Curierul National.

Procurorul Ioan Berghezan, din cadrul Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, este cercetat de Serviciul Teritorial Brasov al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru ca ar fi pretins 40.000 de euro in schimbul sumei, promitand ca va interveni pe langa un judecator pentru obtinerea unei solutii favorabile, dezvaluie Gardianul.

Fortele speciale ale Jandarmeriei au simulat, ieri, o reactie in cazul unui atac in timpul summitului NATO din aprilie, de la Bucuresti, noteaza Libertatea. Exercitiul s-a derulat in parcul Herastrau 'fara nici un fel de pregatiri prealabile', conform Jandarmeriei.
Publicat Marti, 4 Martie 2008 - 08:43
Cuvinte cheie: religie, retrocedare, travel channel, Medvedev, teren, nevazator, AVAS, Copos, buget, mita, jandarm | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Luni, 23 Iulie
EURO = 4.6512 lei | DOLAR = 3.9767 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours