Politica de culise se intensifica

Gandul scrie ca Trei partide vaneaza guvernarea, relatand ca liberalii, amenintati cu pierderea guvernarii, sunt in expectativa, in timp ce PSD pregateste motiunea de cenzura cu speranta ca se va gasi in noul Cabinet, format fie cu PD, fie cu PNL. Potrivit surselor, oferta PD este una "saraca" si nu se vor face concesii. "Noi ne asteptam ca PSD sa ceara din nou functia de prim-ministru, dar nu va primi niciodata asa ceva. Oferta noastra este de a le oferi sansa sa creasca in sondaje, facand opozitie reala PD si presedintelui Traian Basescu", sustin sursele. Pedistii sunt de parere ca, in cazul in care motiunea nu va trece, PSD va mai pierde cateva procente bune, iar daca va trece, presedintele Traian Basescu va cere PD sa formeze un nou guvern. In aceasta situatie, PD crede ca PSD si celelalte partide vor fi obligate sa aleaga intre un guvern pedist si alegeri anticipate, scrie Gandul. Liberalii merg pe premisa ca multi dintre parlamentarii PSD nu vor vota motiunea si ca aceasta nu va trece din lipsa de sustinatori. Orice varianta de colaborare la guvernare cu pesedistii a fost respinsa, astfel ca, daca motiunea va fi adoptata, PNL va face totul sa blocheze numirea unui nou Cabinet, astfel incat sa se ajunga la alegeri anticipate.

OTV a pierdut 4 milioane de euro la Loto, scrie Cotidianul, directorul general al televiziunii OTV, Dan Diaconescu, a incercat, intre anii 2004 si 2006, vanzarea catre Loteria Romana a unui pachet de 10-15 la suta din actiunile postului contra unei sume cuprinse intre 3,5 si 4 milioane de euro. Fostul sef al Loteriei Nicolae Cristea a acceptat initial oferta, dupa care a simulat o licitatie, inaintind oferte de cumparare a unor pachete similare de actiuni si catre alte posturi cu acoperire nationala. Afacerea a picat dupa ce Nicolae Cristea a fost debarcat din fruntea Loteriei, iar noua conducere a respins oferta lui Dan Diaconescu, relateaza Cotidianul. "Cand am preluat mandatul, am incetat orice negocieri pentru cumpararea de actiuni la postul OTV. Am considerat ca avem alte prioritati", a declarat Liliana Ghervasuc, actuala presedinta a Loteriei, citat de Cotidianul.

Adevarul scrie despre doctorul Raed Arafat, numit seful medicinei de urgenta. El ar urma sa lucreze in directa subordonare a ministrului Eugen Nicolaescu si sa coordoneze activitatea serviciilor de urgenta la nivel national. Raed Arafat se afla in Romania din 1980, de cand avea 16 ani, a studiat medicina la Targu-Mures si a pus la punct un serviciu mobil de urgenta, reanimare si descarcerare unic in Romania. "Intentionez sa accept postul deoarece consider ca astfel voi reusi sa continui programul de intarire a medicinei de urgenta, respectandu-mi in acelasi timp decizia de a sta departe de viata politica", a declarat Arafat pentru Adevarul.

"Bastanii" ocupa casele prin teroare, scrie Evenimentul Zilei, relatand ca zeci de familii din Timisoara sunt terorizate de trei clanuri de rromi care cumpara vilele din zona centrala, apoi incep sa-i ameninte pe vecini. Dupa ce familia unui batran de 78 de ani a filmat modul de operare, politia a demarat o ancheta ampla. In imagini apar mai ales minori care folosesc un limbaj vulgar, isi expun zonele intime, adulti care provoaca scandal, gunoiul aruncat peste tot in partile comune si distrugerile provocate imobilului. onelas, Visinel, Dulcea si Grefier au cumparat strazi. Isi zic "bastani" pentru ca asta inseamna bogatas. Au oameni la primarie si la tribunal si stiu tot despre fiecare casa. Cumpara, ii baga pe-aia saraci, care ii fac pe romani sa plece, scrie Evenimentul Zilei. Visinel e cel mai tare. Dupa ce ia casele ieftin, le aranjeaza si le inchiriaza. Au facut milioane de euro. Si consulatul Germaniei sta la Visinel in chirie", povesteste un rrom "matasar" din Timisoara. Rromii "de matase" timisoreni, care au avut o situatie materiala buna si inainte de 1989, sunt si ei scandalizati de afacerile imobiliare ale "bastanilor". "Sunt vinituri. Au distrus pacea oamenilor. Cunosc bine situatia, si ce fac ei nu caracterizeaza rromii din Timisoara. Ne fac de ras etnia", declara bulibasa orasului, Nicolae Mihai.

Astrologii medicali, avizati si platiti din banii asiguratilor, scrie Romania Libera, explicand ca Legea 118/2007, publicata deja in Monitorul Oficial, propune avizarea de catre Ministerul Sanatatii a practicantilor de medicina alternativa. Medicii, nemultumiti, sustin ca se incurajeaza practicarea unor terapii discutabile care pun in pericol viata bolnavilor. Multi romani apeleaza la tot soiul de tamaduitori dubiosi, acceptand practici care de fapt le agraveaza in timp bolile si le pun viata in pericol, considerea medicii, subliniind ca legea nu specifica nici un criteriu de evaluare a celor care vor sa obtina un atestat de libera practica in medicina alternativa. Numai 5 specialitati complementare sunt acceptate in UE (acupunctura, homeopatia, fitoterapia, presopunctura si gemoterapia).
Publicat Vineri, 24 August 2007 - 08:48
Cuvinte cheie: tariceanu, pnl, psd, pd, arafat, otv, loteria romana | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Luni, 21 Mai
EURO = 4.6303 lei | DOLAR = 3.9308 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours