Pensiile, solutia guvernarii pentru cresterea veniturilor statului

Cresc pensiile -> creste consumul -> se aduna mai mult TVA, titreaza Gandul. Solicitat sa detalieze, referitor la sumele care vor fi alocate Fondului de pensii de la Bugetul de stat, Varujan Vosganian a precizat, ieri, ca e vorba de "400-500 de milioane de euro", care vor rezulta in urma cresterii consumului, de pe urma majorarii pensiilor, relateaza publicatia. "Din 100 de lei, pe care ii dam, in plus, unui pensionar, 15 se intorc la stat", a explicat Vosganian.

Romanii cheltuiesc 700.000 USD pe an pe SMS-uri cu promotii, scrie Cotidianul. Astfel, milioane de romani trimit SMS-uri ca raspuns la invitatia producatorilor de a participa la trageri la sorti cu premii sau alte concursuri de acest tip. "Se dau in jur de 10 milioane de SMS-uri pe an, ceea ce inseamna in jur de 700.000 de dolari", a spus Marian Seitan, presedintele agentiei de marketing direct Hitmail, citat de Cotidianul.

Cal troian la Marea Neagra, titreaza Romania Libera. Publicatia relateaza ca americanii sunt ingrijorati ca Marea Neagra ar putea fi o ruta pentru arme de distrugere in masa, teroristi, droguri si cauta acces in regiune in scopul contracararii acestor amenintari, insa Turcia si Rusia si-au unit fortele pentru a bloca ambitiile americane de sporire a influentei in zona. Potrivit celui mai mare ziar turcesc de limba engleza, citat de Romania Libera, rolul calului troian a fost asumat de Romania prin Forumul Marii Negre. Insa, dupa nopti de negocieri, cand au vazut ca 11 tari membre erau unite impotriva lor, romanii au renuntat.

"Capsunarii" au ajuns in librarii, relateaza Evenimentul Zilei. Antropologul spaniol Miguel Pajares a editat o carte in care deseneaza portretul imigrantilor romani din Spania. "Individualist", "asociabil", dar "calificat mai bine decat munca pe care o face", asa arata emigrantul roman din Spania in viziunea lui Miguel Pajares, cercetator la Universitatea din Barcelona, care lucreaza si la un centru de integrare sociala a emigrantilor, scrie Evenimentul Zilei. Potrivit lui Pajares, romaniii au devenit al treilea grup de imigranti din Spania, dupa marocani si ecuadorieni.

Basescu, presedintele lui 'Am gresit!', scrie Jurnalul National, explicand ca "greseala" de a-l numi premier pe Calin Popescu Tariceanu a venit din faptul ca nu l-a cunoscut pe Calin Popescu Tariceanu inainte de constituirea Aliantei si nu a avut cu el discutii despre "idealuri politice". Presedintele a pus un premier pe care nu il cunostea si s-a trezit ca acesta "joaca" pentru oligarhi, nu pentru popor. Nu lipsite de consecinte sunt si alte greseli pe care, cu nonsalanta, Basescu le recunoaste, sperand ca electoratul va merge pe zicala "greseala recunoscuta e pe jumatate iertata", adauga publicatia.
Publicat Joi, 5 Iulie 2007 - 08:26
Cuvinte cheie: pensii, basescu, tariceanu, sms, capsunari | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Joi, 19 Iulie
EURO = 4.6541 lei | DOLAR = 4.0032 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours