Pensiile agricultorilor, o mutare electorala

Spaga electorala de 3 miliarde euro, titreaza Romania Libera, explicand ca, maine, Camera Deputatilor va adopta proiectul PSD privind majorarea pensiilor, negociat luni seara de Tariceanu si Hrebenciuc. Liberalii au cazut in plasa PSD, care a mirosit potentialul electoral al acestei legi, si, dupa ce initial au respins adoptarea ei, pe motiv ca nu sunt bani la buget, si-au dat seama ca vor pierde la capitolul imagine daca nu vor sustine totusi initiativa social-democratilor, adauga publicatia.

Pensiile trebuie reformate, scrie Jurnalul National, aratand ca un raport FMI avertizeaza ca reformele in curs de implementare in sistemul romanesc de pensii sunt insuficiente pentru asigurarea sustenabilitatii fiscale, amenintata, alaturi de sistemul public de pensii, de imbatranirea populatiei.

Evenimentul Zilei explica Cum devin orasele cuptoare. Temperatura maxima comunicata de la cele trei statii meteorologice ale Capitalei - Baneasa, Filaret si Afumati - a fost de 39 de grade C, dar bucurestenii au simtit pe pielea lor aproape 45 de grade C, relateaza ziarul. Astfel, asfaltul, betoanele, tevile de esapament au sporit canicula, au facut ieri aerul irespirabil si au transformat Bucurestiul si alte orase in cazane incinse. Pana la ora 17.00, se inregistrasera 41de grade C la statiile meteo din orasele Bechet, Calafat, Giurgiu, Turnu-Magurele si Zimnicea, 40 de grade C la cele din Alexandria si Bailesti, in timp ce la Bucuresti, Caracal si Rosiori mercurul din termometre urcase pana la 39 de grade C, relateaza publicatia.

Basescu ii spune "pas" lui Alexandru Sassu la TVR, scrie Cotidianul. Presedintele Traian Basescu acuza faptul ca desemnarea lui Alexandru Sassu in functia de presedinte-director general al TVR s-a realizat in urma unui "troc politic" intre PNL si PSD, relateaza ziarul. Cotidianul a adaugat ca seful statului a amintit faptul ca, in "ultimul timp, organizatii neguvernamentale, reprezentanti ai societatii civile din Romcuznia, dar si din restul UE au denuntat aceasta procedura, pentru ca ea duce la o politizare periculoasa a institutiei publice de televiziune".

Romania cere Frantei si Germaniei sa-si dezmembreze gigantii energetici, scrie Gandul. Opt state membre ale Uniunii Europene, printre care si Romania, au trimis o scrisoare Bruxelles-ului prin care solicita executivului comunitar sa nu se indeparteze de planurile privind dezmembrarea marilor companii energetice, relateaza cotidianul, masura fiind menita sa asigure competitia pe piata interna a energiei din Uniune.
Publicat Miercuri, 27 Iunie 2007 - 08:23
Cuvinte cheie: pensii, canicula, TVR | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Marti, 17 Iulie
EURO = 4.655 lei | DOLAR = 3.9774 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours