Patriciu, cel mai bogat roman

Avutia tarii se concentreaza in mainile a noua afaceristi. Ei au, in total, 19,3 miliarde de dolari, un colos ce tureaza practic toata economia Romaniei, titreaza Libertatea. Ierarhia afaceristilor a fost deconspirata ieri, odata cu lansarea celei de-a sasea editii a 'Top 300 cei mai bogati romani', a revistei Capital, pe primul loc aflandu-se Dinu Patriciu cu 3,3 miliarde$.

Presedintele Traian Basescu poate aviza singur inceperea urmaririi penale a demnitarilor, fara a mai avea nevoie de aprobarea vreunei comisii, relateaza Gandul. Decizia a fost luata, ieri, de judecatorii Curtii Constitutionale, care au declarat neconstitutionale mai multe prevederi ale Legii raspunderii ministeriale si ale Ordonantei referitoare la componenta Comisiei Speciale de la Cotroceni.

Publimedia International si-a intregit portofoliul cu "ProSport", vandut lui Ringier Romania acum 4 ani, informeaza Adevarul. Echipa editoriala a "ProSport" a fost anuntata, ieri, ca tranzactia dintre Ringier si divizia de print a Media Pro, Publimedia International, a fost incheiata. Pretul vanzarii nu va fi facut public. Insa in piata se vehiculeaza suma de opt milioane de euro.

Sursa "Laurentiu" a furnizat Securitatii planul casei lui Vlad Georgescu, director la Europa Libera, presupus asasinat prin iradiere. CNSAS l-a deconspirat pe acad. Constantin Balaceanu-Stolnici ca fiind "Laurentiu", scrie Cotidianul.

Noul brand de tara al Romaniei ar putea fi "raiul infractorilor", daca Parlamentul va adopta aceleasi amendamente la legile penale pe care le-a votat in unanimitate luna trecuta, informeaza Romania libera. In mediile diplomatice occidentale exista ingrijorarea ca aceste modificari vor intra in vigoare, deoarece Parlamentul are acum ultimul cuvant.

Campania electorala pentru alegerile europarlamentare si pentru referendumul propus de Traian Basescu, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, s-a derulat, si de aceasta data, prin intermediul telefoanelor si sms-urilor mai mult sau mai putin "otravite", relateaza Ziua. Metoda a adus aminte de tactica folosita de PSDR in alegerile din 1996. Aproape toate partidele au recurs la aceasta metoda, insa cea mai agresiva a fost cea a lui Traian Basescu si a Partidului Democrat.

Investitorii mici au subscris in prima zi de derulare a ofertei Transgaz Medias (TGN) actiuni in valoare de 4,2 mil. lei (1,16 mil. euro) reprezentand 4,6% din actiunile scoase la vanzare pe transa mica, a investitorilor sub 500.000 lei. Pe transa marilor investitori nu s-a inregistrat luni niciun ordin de subscriere, potrivit datelor disponibile in sistemul Bursei, titreaza Ziarul Financiar.

Curtea Constitutionala a dat ieri o lovitura de gratie Comisiei speciale de la Cotroceni, infiintata pentru a analiza cazurile membrilor Guvernului pe numele carora se cere aviz pentru urmarirea penala, informeaza Jurnalul National.

Intrarea fondurilor de pensii ca investitori la Bursa de Valori Bucuresti va fi unul din factorii care vor genera o explozie pe piata de capital, in anul viitor, scrie Curierul National. Desi pentru 2008 nu vor fi foarte multi bani in acest scop, in special in primele luni, fondurile vor avea forta de a determina cresteri importante de preturi si de tranzactii. Analistii spun ca impactul cel mai puternic se va resimti in piata abia dupa prima jumatate a anului.
Publicat Miercuri, 28 Noiembrie 2007 - 08:28
Cuvinte cheie: Patriciu, Basescu, ProSport, Balaceanu-Stolnici, lege penala, campanie, Transgaz, Curtea Constitutionala, pensie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Duminica, 22 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours