Parlamentarii chiriasi pot achizitiona legal imobilele RAAPPS

Desi nu au rezolvat situatia parlamentarilor care primesc bani de chirie chiar daca au locuinte in Bucuresti, alesii au mai votat o lege care le asigura facilitati la cazare. Cu o larga majoritate, deputatii au adoptat legea referitoare la vanzarea imobilelor din patrimoniul RAAPPS, consemneaza Adevarul.

Ministerul Justitiei (MJ) a achizitionat luna trecuta 203 autoturisme, 202 berline si un microbus, pentru a reinnoi parcul auto al institutiei si al instantelor din tara. Pentru aceasta a organizat o licitatie in luna octombrie la care s-au prezentat trei firme: SC Porsche Romania SRL, SC Midocar SRL (dealer Porsche Romania) si SC Proleasing Motors SRL (dealer SC Romcar SRL).

"Drumuri sigure construim pentru viata", un slogan sub care se lansa in luna aprilie 2007 primul proiect complet de siguranta rutiera, in valoare de 540 de milioane de euro. In cadrul acestui proiect, la nivel national trebuiau construite 1.000 de parcari cu numai 70 de milioane de euro. Numai ca valoarea lucrarilor pentru parcarile din proiect, aflate in acest moment doar pe hartie, s-a triplet, dupa modelul Autostrazii Bechtel, informeaza Jurnalul National.

Cresterea preturilor a continuat sa muste din buzunarele romanilor si in luna noiembrie, inflatia urcand cu 0,93% fata de octombrie pe fondul cresterii preturilor la marfurile alimentare cu 1,2 puncte procentuale, a celor nealimentare cu 0,6% si a tarifelor serviciilor cu 1,2%, scrie Adina Vlad in Curierul National.

Grupul italian Finmeccanica, in spatele caruia se afla fostul premier al Italiei, s-a infiltrat, prin santaj si presiuni politice, in mai multe activitati strategice din Romania, titreaza Ziua. Grupul italian Finmeccanica a incheiat, acum cateva zile, cu Ministerul Apararii Nationale contractul privind achizitia a sapte avioane de transport mediu-curier C-27 J Spartan in schimbul a peste doua sute de milioane de euro.

Fondurile mutuale au obtinut in primele 11 luni randamente cuprinse intre -10% si 22%, relateaza Ziarul Financiar. Fondul olandez MEI Roemenie En Bulgarije (MEI RBF), unul dintre cei mai activi investitori straini de pe Bursa, a adus pentru investitorii sai pe primele 11 luni ale acestui an un randament de 56,6%. In comparatie, cel mai performant fond romanesc, KD Maximus, a obtinut in perioada similara un castig de 21,8%.

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a criticat ieri in termeni foarte duri decizia prin care sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a abtinut sa avizeze retinerea unuia dintre procurorii suspectati de implicare in fraudarea examenului pentru parchete, consemneaza Romania libera.

Cand vine vorba de autostrazi, Romania sta din ce in ce mai bine, cel putin la nivelul statisticilor intocmite de Ministerul Transporturilor, scrie Gandul. Intr-o prezentare sustinuta ieri de secretarul de stat Septimiu Buzasu, din 2003 incoace au fost "receptionati cumulat" pe hartie nu mai putin de 345 kilometri de autostrada.

Parintii cu bani ii pot trimite la munte chiar si pe micutii de 3 ani. Firme specializate le fac program de vacanta. Totodata, ANT ofera 2.700 de locuri pentru elevi si studenti, informeaza Evenimentul Zilei.

Ce trebuie sa stie gospodinele pentru pregatirea mesei de Craciun este ca socoteala de anul trecut nu se potriveste cu cea din acest an. Asta pentru ca masa traditionala a Craciunului 2007 va fi mai scumpa, in medie, cu 30% fata de cea din 2006. Specialistii cred ca, fara 300 de lei, o familie nu se poate aproviziona cu bucatele traditionale.
Publicat Miercuri, 12 Decembrie 2007 - 08:30
Cuvinte cheie: chirie, justitie, parcare, autostrada, inflatie, Berlusconi, Kovesi, tabara, Craciun | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Sambata, 21 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours