Nu toti suntem egali in fata legii

Ministerul Finantelor refuza sa dispuna cresterea salariilor bugetarilor la nivelurile prevazute in Contractul Colectiv de Munca la nivel national, pe motiv ca o astfel de miscare ar duce la dezechilibre macroeconomice. Medicii si profesorii tineri, taiati oficial la salariu, scrie Cotidianul, reprezentantii Ministerului Finantelor declarand pentru Cotidianul ca o aceasta masura ar duce la cheltuieli de personal de peste noua miliarde de lei, adica 2,3% din PIB. Contractul Colectiv de Munca la nivel national prevede un salariu minim de 440 de lei, la care se adauga coeficientii de salarizare, in functie de pregatirea solicitata pentru ocuparea fiecarui post. Pentru personalul cu studii superioare, salariul minim ar fi de 880 de lei, iar acest salariu pentru un debutant ar insemna si cresterea salariilor pentru cei cu vechime, au justificat reprezentantii Finantelor refuzul de a aplica legea.

Hayssam, 20 de ani de inchisoare titreaza Romania Libera, adaugand ca "reusita" sistemului este o condamnare exemplara, in lipsa, pentru cel mai cautat terorist din Romania. Pe langa pedeapsa cu inchisoarea, Hayssam a fost condamnat si la plata a cate doua milioane de euro pentru fiecare dintre cei trei jurnalisti rapiti in Irak, dar si la interzicerea drepturilor civile pe o perioada de zece ani.

Trecand la lucruri mai serioase si palpabile, Evenimentul Zilei ne anunta ca Febra planetei va praji Romania. Astfel, anuntata crestere a temperaturii globale cu peste 5 grade Celsius pe termen lung, cauzata de emisiile poluante, gaseste Romania nepregatita in ceea ce priveste producerea energiei "curate", doar 29% din totalul energiei utilizate in Romania fiind produsa din surse regenerabile. Din pacate, majoritatea proiectelor de energie "verde" nu beneficiaza de sprijin financiar sau mecanisme de suport legislativ, astfel incat exista posibilitatea ca pana in 2015 Romania sa importe 70% din energia consumata.

O alta veste proasta ne aduce Adevarul: Salvarile intarziate au costat mii de vieti. Lucrarile la carosabil si numarul redus de puncte din care masinile pot pleca au costat 2.300 de vieti. Cei doi factori, combinati cu numarul redus de ambulante fata de necesar, face ca timpul de raspuns pentru urgentele majore sa fie de 35 de minute, in timp ce pentru cele de gradul doi o ambulanta poate ajunge in 2 ore si 45 de minute, in medie.

In politica, biletelul lui Florian Coldea, prim-adjunct al SRI, continua sa faca valuri. Directorul Serviciului, George Maior, a declarat deschis ca SRI nu a facut politie politica in relatia cu judecatorii Curtii Constitutionale, scrie Jurnalul National. Cu alte cuvinte, nu exista dovezi ca un angajat SRI ar fi facut presiuni asupra Curtii Constitutionale. Conform anchetei interne, SRI nu a putut demonstra ca o anumita persoana ar fi permis iesirea notitelor lui Coldea din cladirea SRI si trimiterea lor la PSD.


In presa de maine vom regasi, probabil, articole despre piata de energie - Forumul anual de petrol si gaze, despre intalnirea premierului Tariceanu cu Baroana Emma Nicholson si o continuare a scandalului cu retrocedarea Castelului Bran.
Publicat Joi, 14 Iunie 2007 - 08:58
Cuvinte cheie: salarii, hayssam, energie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Luni, 23 Iulie
EURO = 4.6512 lei | DOLAR = 3.9767 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours