Negocierile cu PSD pot fi evitate printr-o remaniere a Guvenului

Premierul Calin Popescu-Tariceanu se gandeste la o remaniere guvernamentala, profitand de discutiile din PNL referitoare la o eventuala restructurare a Cabinetului, consemneaza Gandul. Conform unor surse liberale, seful Executivului ar prefera o remaniere, care nu mai necesita procedural aprobarea Parlamentului, si, implicit, negocieri cu PSD.

Rezultatul alegerilor universitare de la Facultatea de Medicina din Bucuresti a fost stabilit inainte de a se vota propriu-zis. Lista cistigatorilor se stia de citeva zile si a fost confirmata la vot, consemneaza Cotidianul. Vineri, 8 februarie, la ora 13.00, la sediul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti incepeau alegerile pentru posturile de decan si prodecani ai Facultatii de Medicina, precum si pentru reprezentantii facultatii in senatul universitatii.

Fabrica de telefoane mobile a companiei finlandeze Nokia va fi deschisa astazi, in localitatea clujeana Jucu. In prima faza, in uzina Nokia vor lucra 500 de persoane, titreaza Romania Libera. Fabrica va produce telefoane mobile ieftine, destinate unor piete precum Africa. Angajatii Nokia au semnat contractele de saptamana trecuta, la finalul perioadei de instruire. Pregatirea lor a fost facuta la Cluj.

Curtea Constitutionala a declarat nule de drept contractele la adapostul carora politicieni ca Mircea Geoana, Vasile Dancu sau Petre Roman stau ilegal in vile primite de la stat chiar si dupa incheierea mandatelor de ministri, informeaza Evenimentul Zilei. Astfel, cei care si-au pastrat casele de la stat mai mult de doua luni dupa pierderea functiei - majoritatea numiti de PSD inainte de 2004 - nu vor mai avea nicio justificare pentru a le pastra.

Austriecii au ajuns la concluzia ca le trebuie un nume local de anvergura, dar se uita si la straini, informeaza Ziarul Financiar. Austriecii de la Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, sunt in plin proces de triere de CV-uri si referinte pentru selectarea celor mai potriviti candidati pentru pozitia de CEO al celei mai mari banci romanesti, afirma surse bancare.

Tara noastra a reusit "performanta" de a fi condamnata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) intr-o singura zi in 19 cauze, informeaza Curentul. Paguba a fost estimata de catre judecatorii de la Strasbourg la aproape 3 milioane de euro, bani pe care statul roman va trebui sa-i scoata, in maxim trei luni, din buzunarul contribuabililor pentru a acoperi greselile unor judecatori romani.

Fostul lider al minerilor a organizat un mars la care au participat doar 100 de oameni, informeaza Adevarul. Marsul de solidaritate pentru eliberarea "locotenentilor" lui Miron Cozma din inchisorile romanesti, derulat, ieri, la Lupeni, de liga fostului lider al minerilor, a fost un fiasco total.

Deciziile de politica monetara luate de banca centrala se resimt asupra dobanzilor la creditele si depozitele bancilor comerciale dupa un interval de 3-4 luni, intrucat exista un decalaj de transmisie a acestora, a aratat viceguvernatorul BNR Cristian Popa, citat de Curierul National.

Anumite proceduri confuze si portite legislative existente in procedura civila permit, in continuare, prin interpretari favorizante, sa se blocheze cursul firesc al unor dosare, titreaza Ziua. Nu pentru oamenii de rand, ci doar pentru cei care isi permit sa angajeze case de avocatura, cu mare renume, care stiu sa penetreze culoarele din sistem

Mall-urile s-au schimbat, s-au inmultit, insa de-a lungul anilor un singur lucru a ramas la fel: modistul de mall. El se confunda pana la contopire cu acea persoana care ar vrea sa treaca drept misterioasa, dar a carei vedenie iti ramane pe retina ca o musca cu picioarele infipte-n miere, relateaza Jurnalul National.

Europarlamentarul liberal Renate Webber are sanse mari sa ocupe fotoliul de la Ministerul Justitiei, post ramas liber in urma demisiei lui Tudor Chiuariu, in decembrie anul trecut, afirma surse din PNL, informeaza Libertatea.
Publicat Luni, 11 Februarie 2008 - 08:11
Cuvinte cheie: Tariceanu, medicina, nokia, chirias, bcr, cedo, Cozma, politica monetara, procedura, mall, Renate Weber | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Marti, 20 Februarie
EURO = 4.6623 lei | DOLAR = 3.778 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours