Muncitorii romani nu sunt bineveniti in Anglia

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a umblat ieri din "poarta" parlamentului englez pana in cea a primului-ministru britanic, Gordon Brown, pentru a negocia sorta romanilor care pleaca la munca in Anglia, informeaza Evenimentul Zilei. Autoritatile britanice i-au dat de inteles ca restrictiile pe piata muncii impuse de autoritatile de la Londra vor fi mentinute. Pentru a putea fi eliminate, romanii trebuie mai intai sa mai lucreze la imagine.

Iarna a pus din nou stapanire pe tara. Ninsorile abundente si vantul puternic au smuls copacii din radacini, aruncandu-i peste caile ferate si pe sosele. Peste 70 de localitati din mai multe judete au ramas fara curent ieri, din cauza viscolului, iar 400 de oameni au fost blocati in trenuri, tireaza Libertatea.

Conform statisticilor Agentiei Nationale pentru Persoanele cu Handicap, la ora actuala in Romania exista peste 500.000 de oameni cu dizabilitati. Din pacate, tot atatea oportunitati de afaceri si la fel de multe modalitati de accesare a unor fonduri destinate exclusiv handicapatilor, consemneaza Jurnalul National

Trendul ascendent care a pus stapanire pe Bursa de Valori Bucuresti se manifesta cel mai profund la nivelul SIF, care intotdeauna au fost printre cei mai lichizi si mai volatili emitenti. In sedinta de ieri, indicele BET-FI s-a apreciat cu 4,52%, pana la peste 75 de mii de puncte, chiar in ziua in care Bursa romaneasca marca 125 de ani de existenta, informeaza Curierul National.

La scurt timp dupa moartea senatorului PSD Antonie Iorgovan, un alt om important din anturajul lui Ion Iliescu, deputatul PSD Dan Iosif, s-a stins din viata. A murit undeva in inima Rusiei, in capitala Siberiei, la Novosibirsk, relateaza Adevarul.

Cu 50.000 de euro se poate cumpara examenul de promovare a magistratilor in functii de conducere, concurs organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, forul suprem al moralitatii in Justitie. Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva a patru procurori, a unui judecator si a unui notar (fost judecator suprem), informeaza Romania libera.

Directorii de la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) sunt cei mai bine platiti salariati de la stat. Veniturile lunare ale acestora le depasesc, culmea, chiar si pe cele ale presedintelui Romaniei, premierului, ministrilor si parlamentarilor, relateaza Gandul.

Forurile de conducere ale PD si PLD au validat ieri, de urgenta, fuziunea celor doua formatiuni pentru infiintarea Partidului Democrat Liberal. In cadrul sedintelor Colegiului Director al PD si a Delegatiei Permanente a PLD, doar cinci persoane - doua de la PD si trei de la PLD - au avut curajul sa isi exprime opozitia fata de aceasta fuziune dictata la Cotroceni de Traian Basescu.

Cele patru companii de pensii investigate sunt ING Fond de Pensii, Allianz Tiriac Pensii Private, Generali Fond de Pensii si Aviva Pensii. Pe langa acestea, si companiile de asigurare care le-au fondat au fost supuse inspectiilor, alaturi de APAPR (asociatia profesionala a companiilor de pensii) si UNSICAR (Asociatia Brokerilor de asigurare), titreaza Ziarul Financiar. In total, zece entitati au fost vizate de controlul CC. Piata pensiilor private are perspective uriase de crestere: activele administrate ar putea ajunge la 10 miliarde de euro peste zece ani.

ZIUA a dezvaluit in urma cu doua zile in articolul "Prima de muraturi" faptul ca mininistrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, se afla in atentia Directiei Nationale Anticoruptie pentru ilegalitatea unor achizitii publice facute an de an cu pretextul promovarii imaginii Romaniei. Peste 22 de miliarde de lei vechi de la bugetul de stat au fost cheltuite in 2005 de apropiatii lui Iorgulescu pentru 10.000 de pachete destinate, chipurile, personalului diplomatic din Uniunea Europeana cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei.
Publicat Joi, 6 Decembrie 2007 - 08:28
Cuvinte cheie: imigrant, iarna, hamdicapat, Dan Iosif, magistratura, fuziune, ONRC, pensie, Iorgulescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Miercuri, 18 Iulie
EURO = 4.6541 lei | DOLAR = 4.0032 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours