Melescanu este interimar la Justitie

Premierul Tariceanu a trimis ieri o scrisoare presedintelui Traian Basescu in care ii cere sa-l numeasca interimar la Ministerul Justitiei pe ministrul apararii Teodor Melescanu, informeaza Libertatea. Decizia intervine in conditiile in care numirea Noricai Nicolai este in continuare amanata din cauza neintelegerilor dintre premier si presedinte.

Dupa sute de ani de suferinta cu statutul de "tigani", romii din tara noastra revendica dreptul de a se putea autodenumi, informeaza Evenimentul Zilei. Dreptul romilor de a-si spune simplu, pe limba lor, "rromi" a fost recunoscut inca din februarie 2000.

Ministerul Sanatatii Publice propune un proiect prin care sa se elimine din statutul donatorului intrebarile referitoare la orientarea sexuala informeaza Adevarul. Intrebarea adresata barbatilor "Ati avut relatii sexuale cu un alt barbat?" si intrebarea adresata femeilor "A avut partenerul dumneavoastra relatii sexuale cu un alt barbat?" ar putea sa dispara din "Chestionarul pentru donatorul de sange", potrivit unui proiect de ordin supus dezbaterii publice si aflat pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Potrivit informatiilor aparute pe agentiile de presa, Primaria sectorului 1, condusa cu "maiestrie" de liberalul Andrei Chiliman, se pregateste de o licitatie de anvergura, scrie Curentul. Este vorba de licitatia pentru salubrizarea sectorului 1, programata pentru 21 ianuarie. Pana aici, nimic neobisnuit. Numai ca primarul Chiliman, vrand sa darame orice tipar si sa-i imbogateasca peste noapte pe clientii sai politici, a stabilit durata contractului scos la licitatie la 25 de ani, iar suma de pornire este pe masura, peste 500 de milioane de euro.

RATB, prin lucrarile la cateva linii de tramvai, a "deraiat" 3 milioane de euro in conturile unor firme straine. Este vorba despre bani decontati nejustificat pentru lucrari facute la reteaua de tramvai de pe Bd. Marasesti si Octavian Goga, de pe Soseaua Giurgiului si de pe strada 11 Iunie, scrie Gandul.

Una dintre principalele cauze ale schimbului de focuri dintre presedinte si premier, pe campul de bataie al numirii unui sef la Justitie, este faptul ca cine sta in fotoliul de ministru are la indemana fraiele Departamentului National Anticoruptie (DNA), informeaza Romania libera.

Ziarul nostru a intrat in posesia intregului dosar privind cazul celor doi "Valerica Ionita", marul discordiei in numirea ministrului justitiei. Din documentele existente (de la primele procese- verbale intocmite de Militie si pana la ultima hotarare judecatoreasca) reiese clar ca procurorul a fost indus in eroare de militieni, care efectuasera cercetarea penala, dezvaluie Gardianul.

O dezvaluire senzationala a unui fost ofiter de informatii decripteaza dialogul Hayssam - Nastasiu, anunta Ziua Indiciile conduc la concluzia ca misteriosul "Profesor" este Ioan Talpes, fost sef al SIE si vicepremier, omul care l-a acoperit sistematic pe terorist.

Romanii vor putea accesa credite chiar si in celelalte state membre ale Uniunii Europene, daca deputatii europeni vor vota astazi proiectul de directiva privind contractele de credit pentru consumatori, titreaza Curierul National. Directiva care s-a discutat ieri in Parlamentul European si urmeaza ca astazi sa fie votata propune si imbunatatirea competitiei pe piata europeana.

Leul resimte zilele acestea un atac speculativ care se petrece pe un moment de slabiciune, de acumulare a mai multor vesti proaste privind Romania, insa trendul de depreciere se va inversa, afirma Eugen Dijmarescu, viceguvernator al BNR, citat in Ziarul Financiar.
Publicat Miercuri, 16 Ianuarie 2008 - 08:35
Cuvinte cheie: Melescanu, Basescu, BNR, Nicolai, justitie, RATB, Chiliman, tigan, homosexual, Talpes, Hayssam, leu, credit | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Joi, 19 Iulie
EURO = 4.6549 lei | DOLAR = 4.0128 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours