Kosovo primeste puscasi romani

Militarii Batalionului 307 de Infanterie Marina de la Babadag, judetul Tulcea, pleaca astazi intr-o misiune ONU in Kosovo, pentru o perioada de sase luni, relateaza Adevarul. Cei 90 de puscasi marini tulceni, cunoscuti sub numele de "spartani", si-au lasat in urma sotiile, copiii si prietenii pentru a pleca pentru prima data pe un teatru de operatiuni.

S-a intamplat in comunitatea de romi de la Sintesti, la cativa kilometri de Bucuresti. Refuzul unui baiat de 12 ani de a se casatori cu o fetita de 10 ani, arvunita de parinti, a dus la lupte de strada si clatina traditia tiganeasca a mariajelor aranjate, scrie Evenimentul Zilei.

Virgil Ierunca a strins vreme de 32 de ani o vasta colectie de osanale la adresa sotilor Ceausescu si a regimului comunist. "Antologia rusinii" va aparea in volum si cuprinde atit nume previzibile, cit si unele surprinzatoare, relateaza Cotidianul.

Justitia romana e la un pas de faliment, la propriu. Astfel, anul 2008 debuteaza cu o criza financiara de proportii, care afecteaza pana si corespondenta obligatorie a instantelor de judecata, consemneaza Gandul. Acestea nu au bani pentru a plati serviciile postale, partile implicate in procese nu sunt citate formal, ceea ce ii obliga pe judecatori sa stabileasca noi termene.

Oricine era ieri interesat de agenda Executivului, care avea pe ordinea de zi subiecte de importanta nationala, precum scaderea cheltuielilor publice sau alocatia pentru copiii care au implinit deja 18 ani, dadea imediat de o informatie despre programul Ioanei Tariceanu, noteaza Curentul.

Mai multe ONG au semnat un protest impotriva inaspririi conditiilor de acordare a personalitatii juridice pentru asociatii si fundatii si pericolului creat pentru organizatiile neguvernamentale de a fi dizolvate la cererea autoritatilor statului, noteaza Romania Libera.

Cu acordul directorului Departamentului de Monumente din cadrul Primariei Capitalei, Florin Necula, Arcul de Triumf a fost impopotonat peste noapte cu afise publicitare ilegale, anunta Jurnalul National.

Imediat ce s-a inscaunat in fruntea PSD, fostul premier si-a convins colegii deputati sa voteze o modificare a Codului de procedura penala extrem de peri-culoasa pentru sistemul juridic, dar perfecta pentru starea lui de urmarit penal, titreaza Ziua.

Meseria de camatar este cat se poate de legala. Aceasta a fost introdusa prin Clasificarea Ocupatiilor din Romania, COR din 1995, putand fi practicata cu acte in regula, relateaza Gardianul. Aberatia legislativa a fost sesizata Ministerului Muncii de un avocat independent, care a atras atentia ca aceasta profesie este ilegala.

Vladimir Arsene, arhitectul noului Bucuresti, spune ca piata locala de arhitectura traverseaza o perioada de aur sub presiunea exploziei imobiliare, care se resimte in cresterea salariilor arhitectilor - ajunse in prezent la un nivel mediu de 800 de euro - si o oportunitate imensa de a acumula experienta, scrie ZF.

Fostul ministru al apararii, Victor Babiuc, a mers din nou ieri la DNA, pentru audieri. El este cercetat, alaturi de finantatorul Stelei, George Becali, in legatura cu un schimb de terenuri, considerat ilegal de procurori, infomeaza Libertatea.
Publicat Joi, 28 Februarie 2008 - 08:40
Cuvinte cheie: infanterie, rromi, ierunca, justitie, ONG, arcul de triumf, camatar, arhitect, babiuc | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Marti, 17 Iulie
EURO = 4.655 lei | DOLAR = 3.9774 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours