Investigatia revolutiei din decembrie '89: punct si de la capat

Iliescu scapa de procesele mineriadei si revolutiei, titreaza Cotidianul. Curtea Constitutionala a hotarat, ieri, ca procurorii militari nu mai pot instrumenta dosarele penale in care sint implicati civili, relateaza publicatia, explicand ca dosarele Revolutiei si mineriadei din 13-15 iunie trebuie reluate de procurori civili. Cele mai complexe astfel de dosare sunt cel al Revolutiei si cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990, scrie Cotidianul, printre cei cercetati de procurori fiind si fostul presedinte Ion Iliescu.

TVR, sub comanda PSD, scrie Adevarul. Ieri, Consiliul de Administratie al SRTv, validat de parlament, l-a ales presedinte pe Alexandru Sassu, unul dintre veteranii politicii de dupa `90, membru PSD. "Nu am de gand sa fac jocurile niciunui partid. Am suficienti ani de politica incat sa pot sa spun nu", spune Sassu, citat de Adevarul.

Evenimentul Zilei se intreaba Ce mai e de vandut in Romania. Reporterii cotidianului au descoperit 437 de societati comerciale privatizabile in portofoliul Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului. "Perla coroanei" e fabrica ieseana Antibiotice, la care statul mai detine 53% din actiuni, scrie Evenimentul Zilei, dar lista celor mai atractive companii include si complexurile energetice, Automobile Craiova, producatorii si ultimii distribuitori de energie, CEC-ul si companii precum Romgaz, pentru care statul vrea monopol.

Romania - cel mai cald an din istorie, scrie Gandul. "Am putea avea cel mai cald an din istorie", a spus Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, intr-un interviu acordat HotNews, citat de Gandul. Nici viitorul nu pare a fi mai prietenos, meteorologii considerand ca se va intensifica variabilitatea climatului pe fondul incalzirii globale. Tot ce se poate face este ca, pe baza unor modele climatice complexe, sa se elaboreze diferite "scenarii" privind evolutia climei in deceniile viitoare (pana in 2100), adauga Gandul.

Mafia petroliera din CSI a intrat in Romania, relateaza Romania Libera, explicand ca raportul SRI pe 2005, prezentat Parlamentului, vorbeste despre grupuri de interese din fostele tari sovietice care actioneaza pe teritoriul Romaniei. SRI vorbeste despre "actiuni ale unor grupuri de interese interne si externe care au urmarit preluarea unor segmente semnificative de piata si a controlului asupra aprovizionarii cu resurse energetice a termocentralelor din cadrul sistemului energetic national", scrie cotidianul.
Publicat Joi, 21 Iunie 2007 - 07:46
Cuvinte cheie: revolutie, iliescu, sassu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Miercuri, 18 Iulie
EURO = 4.6541 lei | DOLAR = 4.0032 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours