Incepe goana dupa pensii

5.000 de romani s-au inscris la pensiile private facultative, scrie Cotidianul. Majoritatea celor care au incheiat o pensie facultativa au mers pe minimumul prevazut de prospectul de emisiune a fondului, incadrindu-se astfel in limita deductibilitatii fiscale de 200 de euro/anual. Oficial, nu se poate garanta un anumit nivel al randamentului contributiilor unui participant la sistemul de pensii private. In schimb, sistemul garanteaza doar contributiile din care se scad comisioane de administrare. Potrivit insa unei analize a companiei Certinvest, o contributie lunara de 20 de euro, timp de 25 de ani, la un fond de pensii facultative ar putea asigura o pensie de 140 de euro pe luna, timp de 15 ani. Aceasta prognoza se bazeaza pe un randament mediu estimat de 7% al investitiilor realizate de fondurile de pensii private, explica Cotidianul.

Seceta scade nivelul Deltei, titreaza Romania Libera, relatand ca nivelul apelor fluviului, la intrarea in Delta, era luni de 80 cm, iar pentru duminica viitoare prognoza hidrologica prevede o cota la Tulcea de doar 40 cm peste nivelul Marii Negre. Romulus Stiuca, directorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii, a declarat ca patrunderea apei sarate in Delta nu afecteaza flora si fauna din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. "Vor fi probleme in orasul Sulina privind asigurarea apei potabile. Sursa de apa este din Canalul Sulina, iar daca salinitatea va fi prea mare, apa nu va mai fi potabila", a declarat directorul.

Medicamentele se vor ieftini cu 15%, din noiembrie, scrie Gandul. Publicatia relateaza ca ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu si-a pus in cap marii producatori internationali de medicamente, precum GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Novartis, Pfizer si altii. Motivul este ca de la 1 septembrie ar urma sa intre in vigoare un ordin care ar revolutiona modul de calcul al pretului medicamentelor de uz uman. Conform ordinului, pretul maximal al unui anumit medicament va fi stabilit prin comparatie cu pretul CIP minim al aceluiasi medicament inregistrat in 12 tari: Austria, Belgia, Italia, Danemarca, Germania, Anglia, Elvetia, Cehia, Bulgaria, Ungaria, Grecia si Slovacia. In prezent, se face comparatia doar pentru produsele nou-autorizate si doar cu preturile din 3 tari, de regula Cehia, Bulgaria si Ungaria. In plus, adaosul comercial pentru medicamente va fi de maximum 24% (fata de 33% in prezent), iar adaosul maxim de distributie de maximum 14%, calculat asupra pretului de producator, scrie Gandul.

Se intorc euronavetistii!, scrie Evenimentul Zilei, adaugand ca politistii de frontiera se asteapta ca sute de mii de romani aflati la munca in vestul Batranului Continent sa ia cu asalt vamile de la granita cu Ungaria. Ca in fiecare an, strazile marilor orase din vestul Batranului Continent devin pustii, autostrazile sunt asaltate de sute de turisti, magazinele se inchid, multe dintre institutii trec la programul "de avarie" asigurat de cativa functionari plictisiti, iar marile fabrici isi reduc productia, aceasta saptamana marcand inceputul perioadei de concendii in Europa. Publicatia relateaza ca vest-europenii iau in serios "traditia" de a-si programa concediile in august. Spre exemplu, aproape fiecare locuitor al Parisului si-a facut un obicei de a pleca in vacanta toata luna. De aceea, in august, strazile sunt animate doar de turisti. Atmosfera de vacanta nu pune stapanire doar pe Franta sau Belgia, ci si pe Germania, Spania si nordul Italiei.

Cota unica din Bulgaria nu "fura" investitorii din Romania, relateaza Adevarul. Astfel, infrastructura, forta de munca si dimensiunea pietei sunt principalele elemente pe care marii investitori le iau in calcul atunci cand intentioneaza sa-si mute afacerile intr-o tara sau alta. Intentia Bulgariei de a introduce de anul viitor cota unica de impozitare de 10% nu va avea un impact foarte mare asupra economiei romanesti. "Cota unica este foarte importanta, dar marii investitori se uita in primul rand la infrastructura, forta de munca si dimensiunea pietei. Or, la toate capitolele suntem peste Bulgaria", a explicat, pentru Adevarul, Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).
Publicat Miercuri, 1 August 2007 - 08:22
Cuvinte cheie: seceta, dunare, impozit, pensii | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Joi, 19 Iulie
EURO = 4.6549 lei | DOLAR = 4.0128 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours