Gallup: PD si PNL conduc in topul europarlamentarilor

Sondaj Gallup: topul celor mai "performante" echipe pentru europarlamentare, scrie Gandul. Sondajul "propune" echipe de cate doi-trei sub intrebarea "Daca luati in calcul pricipalii candidati, care echipa vi se pare cea mai performanta?" Au rezultat urmatoarele date: 20% PD, cu Sorin Frunzaverde-Petru Filip-Roberta Anastase; 20% PNL, cu Mihai Razvan Ungureanu, Adrian Cioroianu-Teodor Melescanu; 15% PNG, cu Gigi Becali-Ion Dichiseanu-Dan Pavel; 13% PSD, cu Vasile Puscas-Adrian Severin-Daciana Sarbu; 4% UDMR, cu Iuliu Winkler-Attila Korodi; 3% PRM, cu Eugen Mihaescu-Olguta Vasilescu, conform publicatiei. La intrebarea "Care sunt lucrurile pe care le reprosati fiecaruia dintre urmatoarele partide?", toate formatiunile politice inregistreaza procentul cel mai ridicat la "nerespectarea promisiunilor, dezinteres si lipsa de implicare": PD-19%, PSD-13%, PNL-12%, UDMR-6%, scrie Gandul.

Economia topeste granita cu Ungaria, titreaza Romania Libera, relatand ca economiile celor doua tari incep sa se impleteasca, cel putin in zona de frontiera. Astfel, romanii profita de preturile mici din Ungaria si isi cumpara acolo case si terenuri, merg la cumparaturi si distractie, in timp ce ungurii din zona de frontiera vin in Romania la serviciu. Mai multe firme din Zona industriala Arad au inceput sa aduca forta de munca calificata din Ungaria, scrie cotidianul, aceasta situatie cauzand inchiderea mai multor fabrici din localitatile unguresti de la frontiera cu Romania. Practic, in aceasta zona, industria maghiara a redus puternic motoarele, dar s-au dezvoltat foarte bine agricultura, comertul si turismul, sustinute si de romanii care merg la distractie sau cumparaturi in Ungaria. Astfel, magazinele unguresti din zona de frontiera sunt pline de romani, pentru ca produsele electronice sunt la preturi mai bune ca in Romania, iar cele alimentare nu au concurenta.

Autostrada Bechtel, mai scumpa cu 2 miliarde de euro, scrie Evenimentul Zilei, explicand ca statul roman va plati 4,7 miliarde euro pentru autostrada, conform ultimului raport de "revizuire a costurilor" autostrazii, finalizat la jumatatea lunii trecute de compania franceza, sub coordonarea consultantului Pierre Basma. Cresterea cu aproape doua miliarde de euro este justificata in raport prin faptul ca estimarea realizata in anul 2003 nu include "lucrarile de reparatii pentru stabilitatea taluzelor, impactul costurilor tuturor celorlalte lucrari specifice" si cresterea potentiala a pretului altor sectiuni de autostrada. Impactul urias asupra economiei, in special asupra turismului, dar si necesitatea unei cai de acces rapide, sigure si de buna calitate au facut din Autostrada Transilvania un loc bun pentru publicitate politica. Politicienii din guvernele care s-au succedat din 2003 au facut "vizite de lucru" pe santier, cu un vadit scop electoral, adauga Evenimentul Zilei.

Cotidianul scrie ca Guvernatorul Mugur Isarescu prevede o mica apocalipsa economica, previziunile BNR aratand o rata de inflatie in iunie peste prognoza, cresteri de preturi mai mari decat cele estimate la finele anului, PIB sub potential si posibile venituri bugetare in scadere. Cresterea chiriilor de stat, efectele secetei si avansul preturilor internationale ale petrolului sunt principalele cauze care ar putea conduce la reinflamarea cresterii preturilor, scrie cotidianul. In acelasi timp, banca centrala ia in calcul si eventuale presiuni din partea politicilor fiscale. "Probabilitatea unei dezvoltari nefavorabile a veniturilor bugetare este mai mare decit cea a unei dezvoltari favorabile. Trebuie sa ne gindim si la o diminuare a veniturilor bugetare, pentru ca ele nu mai au de unde sa creasca", a declarat oficialul bancii centrale, citat de publicatie. Cresterea economica ar putea fi si ea sub asteptari. "PIB este sub nivelul potential. Va fi un deficit de cerere", spune Isarescu.

Nou record pentru imobiliarul romanesc: apartamente in Primaverii, cu 10.000 de euro pe mp., scrie Adevarul. In Bucuresti, intimitatea si luxul in materie de locuit au ajuns sa fie platite cu sume astronomice. Cei cu dare de mana scot din buzunar chiar si 10.000 de euro pentru un metru patrat de apartament situat in una din zonele de top ale Capitalei. "Cele mai scumpe case raman in zona Primaverii, Kiseleff, Aviatorilor si Dorobanti. In cea mai buna zona din Primaverii, ofertele apar foarte rar si au preturi de circa 4.000-5.000 de euro pe metrul patrat construit", a declarat pentru "Adevarul" Robert Teodorescu, director al departamentului vanzari rezidentiale al companiei Regatta, explicand ca preturile pot urca chiar si pana la 10.000 de euro pe metru patrat. Stilul arhitectural, designul interior, finisajele sau dotarile incluse sunt cele care justifica, de asemenea, preturile ridicate din zonele exclusiviste. De aceea, apartamente de aproape un milion de euro nu mai sunt chiar o raritate, relateaza Adevarul.
Publicat Marti, 7 August 2007 - 06:26
Cuvinte cheie: gallup, europarlamentare, PIB, bechtel, imobiliare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Duminica, 22 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours