Frontiera Romaniei controlata de NATO

De la 1 martie pana pe 5 aprilie, toate persoanele care intra sau ies din tara, precum si mijloacele de transport vor fi verificate amanuntit, informeaza Evenimentul Zilei. De la 1 martie pana pe 5 aprilie, toate persoanele care intra sau ies din Romania, bagajele acestora si mijloacele de transport vor fi controlate riguros de politisti de frontiera si vamesi.

Operatiunea marirea pensiilor, pentru ridicarea nivelului de trai, devine o noua pacaleala cu caracter pur electoral. Sindicalistii au descoperit ca ministerul lui Pacuraru umbla cu dubla masura: in 2008 coeficientul pentru calculul valorii punctului de pensie se aplica la castigul mediu brut, pentru ca din 2009 acesta sa fie aplicat la valoarea salariului mediu brut, informeaza Curentul.

Un medicament-vedeta, Prozac, si alte doua antidepresive sint la fel de eficiente ca o bomboana, intrucit functioneaza pe baza autosugestiei, arata studii clinice tinute pina acum la secret, relateaza Cotidianul.

Democrat-liberalii au inceput sa cheltuiasca mult pentru pregatirea campaniei electorale din aceasta primavera. Surse din conducerea partidului sustin ca recentul sondaj CSOP comandat de PD-L pentru a stabili candidatii pentru alegerile locale a costat partidul peste 280.000 de euro, titreaza Gandul.

Visul unui Eldorado american la Mihail Kogalniceanu s-a spulberat. Miile de soldati americani, zecile de milioane de dolari care urmau sa fie investite in zona aeroportului, locurile de munca bine platite, toate acestea au devenit, la sase luni de la deschiderea oficiala a primei bazei US Army din Romania, o asteptare neimplinita pentru locuitorii comunei, scrie Romania libera.

Desi castiga mai putin decat cetatenii statelor mai vechi din UE, romanii platesc alimentele mai scump, in unele cazuri chiar dublu. Potrivit statisticilor JP Morgan si Eurostat, veniturile romanilor au reprezentat, in 2007, 37% din media UE-25 (Uniunea fara Romania si Bulgaria), in vreme ce preturile produselor alimentare s-au situat la 71%, consemneaza Adevarul.

La un an de la demisia de la Cotroceni, Adriana Saftoiu, da un interviu revistei The One, socant prin transparenta aratata de fostul consilier presidential - altfel foarte atent la ambalaj si nuante. Saftoiu invoca repetat teama care domina Partidul Democrat (liniuta Liberal) si justifica, in parte, plecarea ei de la Cotroceni prin faptul ca nu va sustine niciodata "varianta unei Romanii in care un om are imaginea Mesiei".

Guvernantii n-au facut calculele pentru acoperirea maririi pensiilor decat pentru anul electoral, titreaza Ziua. "Sistemul public de pensii este in suferinta, iar valoarea punctului de pensie va fi de doar 41% din castigul mediu brut, incepand cu 2009, si nu 45% cum a anuntat Executivul", a declarat, ieri, presedintele Blocului National Sindical (BNS) Dumitru Costin.

Intrarea pe piata a hotelurilor Radisson SAS, Ramada Plaza si Rin Grand din Capitala, clasificate la patru si cinci stele, a generat o oferta de munca de aproximativ 1.600 de posturi in industria hoteliera, in conditiile in care in prezent unitatile de cinci stele din Bucuresti au un efectiv de circa 1.800 de persoane, informeaza Ziarul Financiar.

Calitatea politicii fiscale este unul dintre punctele slabe ale Romaniei, in principal din cauza destinatiei cheltuielilor, a declarat, marti, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, preluat in Curierul National. Guvernatorul a completat, mentionand ca nu cheltuielile alocate pentru infrastructura reprezinta problema cea mai mare, ci modul in care sunt directionate aceste cheltuieli.

Seful DNA, Daniel Morar, a anuntat ieri ca in "dosarul Flota" procurorii i-au scos de sub urmarire penala pe cei implicate. Singura parte de dosar care mai exista la DNA este cea care il priveste pe Traian Basescu, deoarece cat timp e presedinte, anchetatorii nu pot sa dea o solutie, noteaza Libertatea.
Publicat Miercuri, 27 Februarie 2008 - 08:31
Cuvinte cheie: frontiera, pensie, Prozac, campanie electorala, alimente, Udrea, Saftoiu, hotel, Isarescu, flota | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Joi, 19 Iulie
EURO = 4.6541 lei | DOLAR = 4.0032 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours