Estul mai scump ca vestul

Multi romani se intreaba, nelinistiti, cat va mai dura cresterea ametitoare a preturilor apartamentelor si caselor. Unii, pentru ca accesul la o proprietate imobiliara le este tot mai dificil, altii - pentru ca spera sa faca in continuare afaceri bune investind in metri patrati locuibili... Un raspuns e de cautat in evolutiile imobiliare din alte tari aflate in situatia Romaniei, dar si in tari cu economii "mai asezate", titreaza Romania libera.

Parlamentul de la Pristina a adoptat, ieri, in sedinta extraordinara, rezolutia care proclama provincia sarba Kosovo drept stat independent, primul pas spre recunoastere internationala, anunta Evenimentul Zilei. Steaguri, claxoane, petarde, strigate. In spatele acestor manifestari ale bucuriei stau aproape doua milioane de albanezi, fiecare cu povestea lui despre anii in care au visat la independenta. Unii au facut-o cu arma in mana si au ramas cu pacate de nesters, dar "a meritat".

Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai popular pesedist din Capitala? Marian Vanghelie spune ca el si Sorin Oprescu. Victor Ponta il contrazice, sustinand ca, la popularitate, el si Cristian Diaconescu se afla pe primele locuri in preferintele bucurestenilor, consemneaza Gandul. Desemnarea unui candidat la Primarie din partea PSD pe baza "popularitatii" se dovedeste a fi un lucru dificil pentru social-democrati. Ceea ce trebuia sa fie un simplu exercitiu sociologic a devenit un nou razboi intern marca PSD.

Liberala Norica a anuntat ca, pentru a-si recastiga onoarea patata de presedinte, il va da pe Traian Basescu in judecata pentru ca i-a ingradit accesul la o functie publica. Specialistii in drept i-au atras insa atentia ca demersul ei este nul din fasa, problema fiind solutionata prin decizia Curtii Constitutionale, care a statuat ca presedintele are dreptul sa refuze un ministru "indiferent de natura argumentelor aduse", titreaza Curentul.

Politica privind locuintele de stat este o prioritate in tarile europene, unde administratiile locale elaboreaza pe banda rulanta programe pentru a facilita accesul tinerilor la un spatiu locative, noteaza Adevarul. Desi autoritatile romane ridica din umeri cand vine vorba despre solutii pentru locuintele destinate tinerilor, vecinii nostri dezvolta astfel de programe de sustinere de zeci de ani.

Centrala atomica ruso-bulgara de la Belene va fi construita intr-o zona de risc seismic ridicat, avertizeaza Ziua. Comisia Europeana a dat unda verde pentru construirea centralei nucleare de la Belene, Bulgaria, in ciuda faptului ca locul ales prezinta un risc maxim de cutremur. Acordul Comisiei Europene a fost dat in ciuda unor serii de rapoarte alcatuite de experti bulgari care indica pericolul seismic ridicat al zonei.

Cresterea dependentei de pietele externe implica un risc valutar mai mare pentru companii si implicit pentru bancile care le finanteaza, relateaza Ziarul Financiar. Explozia cu 50% a datoriei externe private anul trecut a facut ca datoria externa pe termen mediu si lung sa ia in greutate: 8,1 miliarde de euro, de doua ori mai mult decat cresterea de 4 miliarde de euro acumulata in 2006.

Singur impotriva tuturor celor care doreau eliminarea taxei de prima inmatriculare sau macar a micsorarii nivelului acesteia, Tariceanu s-a vazut nevoit sa renunte la incapatanarea de a-si promova propriile interese care l-au caracterizat anul trecut, scrie Curierul National.

Prima etapa de consultari asupra noului pachet legislativ din invatamant s-a incheiat. Ministerul Educatiei nici nu vrea sa auda ca in scoli si licee, acolo unde exista, sa se formeze clase de elita pentru elevii supradotati, informeaza Gardianul.
Publicat Luni, 18 Februarie 2008 - 08:44
Cuvinte cheie: apartament, Kosovo, independenta, centrala nucleara, primar, Norica, datorie externa, educatie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Luni, 16 Iulie
EURO = 4.6589 lei | DOLAR = 4.0064 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours