Doua demiteri pentru dezastrul de pe Autostrada Soarelui

Macelul de pe Autostrada Focului, provocat de imbecilitate si balamucul institutional, scrie Gandul. Dumitru Jianu, seful Directiei Politiei Rutiere, si Mihai Axente, seful Politiei Autostrazi, au fost demisi de ministrul Internelor, Cristian David pentru ca nu au gestionat corespunzator resursele umane si logistice avute la dispozitie. In plus, acestia au demonstrat atat o abordare superficiala in ceea ce priveste activitatile de prevenire si monitorizare a traficului rutier, cat si o lipsa de coordonare a efectivelor din subordine care, prin actiunea lor pasiva, au pus in pericol siguranta traficului rutier, cu consecinte grave, scrie Gandul.

Serviciile secrete romanesti, datoare la banci straine, titreaza Romania Libera. Astfel, Serviciul Roman de Informatii (SRI), Serviciul de Protectie si Paza (SPP) si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) s-au imprumutat cu peste 200 de milioane de euro si dolari la banci din strainatate. Reporterii cotidianului nu au reusit sa afle pentru ce au fost banii pentru ca toate guvernele semnatare de astfel de hotarari au preferat sa le secretizeze in intregime, pe motiv ca sunt "documente secrete cu caracter militar" si "contin informatii clasificate".

Evenimentul Zilei a descoperit cine face jocurile puterii. PSD-istul Viorel Hrebenciuc si liberalul Bogdan Olteanu au negociat toate deciziile importante ale guvernului condus de Calin Popescu-Tariceanu, scrie cotidianul. Relatia dintre cei doi a inceput imediat dupa venirea la putere a Aliantei D.A., cand Olteanu, in calitate de ministru pentru relatia cu parlamentul, cauta sprijin pentru legile guvernului. Evenimentul Zilei a facut mai multe legaturi intre evenimente politice, precum plecarea lui Adrian Nastase din Camera Deputatilor, eliminarea PD din executiv, legea pensiilor, sau stabilirea conducerilor TVR si CAN.

Cabinetul Isarescu, cel mai bun dupa 89, scrie Jurnalul National, explicand ca un sondaj BCS arata ca dintre guvernele postdecembriste romanii apreciaza cel mai mult Cabinetul Isarescu, caruia i-au dat nota cea mai mare 6,26. Pe locul doi s-a clasat Cabinetul lui Theodor Stolojan notat cu 5,70, iar pe locul trei cel al lui Adrian Nastase, care a primit nota 5,43. 59,8% dintre respondenti au spus ca au sentimentul ca actualul guvern nu va reusi sa reduca amploarea coruptiei in urmatorul an, si nici sa faca o justitie moderna 55,4%.

Cotidianul scrie astazi despre cei mai mari mosieri ai Romaniei de azi, aratand ca o mina de oameni au ajuns sa administreze, ca proprietari sau arendasi, suprafete de teren comparabile cu marile mosii de odinioara. Printre mosierii noi identificati de Jurnalul National sunt Culita Tarata - 72.000 de hectare, Adrian Porumboiu - 43.000 de hectare, Jihad El-Khali - 30.000 de hectare, Mihai Anghel - 25.000 de hectare, Stefan Poenaru - 17.000 de hectare. Publicatia dezvaluie insa ca grosul profitului vine nu de pe ogor, ci din fabricile proprii in care isi proceseaza recolta, din insilozarea in depozitele de o importanta aproape strategica pe care le au in proprietate sau din export.
Publicat Luni, 9 Iulie 2007 - 08:36
Cuvinte cheie: accident, autostrada, cristian david, servicii secrete, hrebenciuc, olteanu, isarescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Marti, 17 Iulie
EURO = 4.6572 lei | DOLAR = 3.9685 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours