Diplomati romani expulzati de Voronin

De la prietenia de crama dintre presedintii roman si moldovean s-a trecut la vorbe grele aruncate peste Prut si s-a ajuns acum la gesturi extreme, scrie Gandul. Ultimul fir ofilit din ceea ce a fost candva "podul de flori" intre Bucuresti si Chisinau pare sa se fi rupt. Ieri, Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene din Moldova a declarat persona non grata doi diplomati romani, cerand ca acestia sa paraseasca teritoriul statului vecin in 24 de ore.

Doua instante din Romania s-au pronuntat pana acum impotriva taxei de prima inmatriculare, titreaza Adevarul. Un aradean a primit banii inapoi si un avocat din Mures poate circula provizoriu cu masina fara sa fi platit taxa. ACR a incurajat astfel de procese, sustinand ca va oferi consultanta juridica gratuita.

Functionarii statului au gasit calea de a oferi contracte cu dedicatie furnizorilor preferati si a mima, in acelasi timp, respectarea legii achizitiilor publice prin organizarea de licitatii. Mai exact, acestia introduc in caietele de sarcini ale licitatiilor conditii aparent absurde, care au insa darul de a elimina din joc potentialii concurenti ai favoritilor, informeaza Romania libera.

Un atasat militar de la Ambasada SUA a provocat un accident rutier in care o femeie a fost grav ranita. A intrat cu aproximativ 100 de kilometri la ora intr-o curba periculoasa de pe bulevardul Beijing din Capitala. Acesta nu raspunde penal in Romania!

Legea pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea se intoarce in Parlament dupa ce Curtea Constitutionala a constatat ca trei articole incalca Legea fundamentala, relateaza Cotidianul.

Directorul "Sectiei Est Europa", din cadrul "Institutului Euroasia", de pe langa Consiliul de Stat al Chinei - Ma Sipu - a declarat ca, potrivit unui raport secret al Ministerului de Externe al Frantei, recunoasterea Kosovo ca stat independent este programata sa aiba loc in februarie 2008, informeaza Ziua.

O depreciere soc a leului cu 30%, pana la peste 4 lei/euro, ar lovi direct companiile cu activitati de import, care ar inregistra o scadere a profitului operational cu circa un miliard de euro (adica 0,99% din PIB), conform unei simulari realizate de banca centrala, titreaza Ziarul Financiar.

Inca un atac al presedintelui comunist Vladimir Voronin la adresa romanismului. Dupa ce a scos, in 2007, "Istoria Romanilor" din scolile romanesti din Basarabia, liderul de la Chisinau a dispus inlocuirea disciplinei "Limba romana" cu cea de "limba moldoveneasca", consemneaza Jurnalul National.

Folosind principiul diversiunii, guvernul Tariceanu incearca sa ne abata atentia de la controversata taxa de prima inmatriculare, anuntand ca extinde programul Rabla, relateaza Curierul National. Executivul crede ca astfel isi poate ascunde relele intentii (acelea de a ignora cu desavarsire avertismentele Comisiei Europene si revolta cetatenilor care considera discriminatorie aceasta taxa), si-i va pacali pe cei nemultumiti cu promisiuni desarte.

Parlamentarii care au incasat bani de chirie, chiar daca au avut o locuinta in Capitala, vor fi obligati sa returneze sumele luate de la Camera Deputatilor. Pana in prezent, doar trei din cei 23 de deputati in cauza au inapoiat banii, informeaza Libertatea.
Publicat Joi, 13 Decembrie 2007 - 08:45
Cuvinte cheie: expulzare, Voronin, instanta, licitatie, accident, uninominal, depreciere, rabla, chirie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Marti, 17 Iulie
EURO = 4.6572 lei | DOLAR = 3.9685 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours