Din dosarul lui Oprescu lipsesc 11 pagini considerate probe

Rectorul UMF afirma ca din dosarul de profesor universitar al lui Sorin Oprescu lipsesc 11 pagini importante. Falsurile si lista celor 21 de articole presupus publicate insumeaza exact 11 pagini, inforeaza Cotidianul. Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", profesorul Florian Popa, a declarat ieri, pentru Cotidianul, ca au disparut documente din dosarul doctorului Sorin Oprescu, pe care Comisia de etica il analizeaza in prezent, ca urmare a articolului "Sorin Oprescu si-a masluit dosarul de profesor".

Alinierea pretului gazelor din productia interna la cel de pe piata europeana trebuia facuta treptat, din momentul incheierii negocierilor de aderare, relateaza Gandul. Comisia Europeana cere Romaniei sa majoreze cu aproape 70% pretul la gazele naturale. Este vorba de alinierea pretului gazelor din productia interna la cel de pe piata europeana. Aceasta aliniere trebuia facuta treptat, din momentul incheierii negocierilor de aderare la UE pana in 2008, dar, de doi ani de zile, autoritatile romane au facut foarte putin in acest sens.

SUA par condamnate sa piarda titlul de piata financiara dominanta, in favoarea Europei, datorita cresterii rapide a pietelor de pe batranul continent, informeaza publicatia financiara britanica "Financial Times", citand un studiu in acest domeniu, informatie preluata de Evenimentul Zilei.

Romania nu a acordat nici o facilitate fiscala si nu a dat nici un ajutor de stat companiei Nokia, dupa ce aceasta a decis sa investeasca la Cluj, spune Dana Daraban, consilierul ministrului finantelor, citata de Romania libera. Precizarea vine pe fondul unor tensiuni declansate de sindicatelele si politicienii germani ca reactie la decizia liderului mondial al productiei de telefoane mobile, Nokia, de a-si inchide fabrica din Bochum pentru a-si muta productia in Romania.

Pe santierele din Peninsula exista locuri de munca pentru imigranti, dar salariile sunt tot mai mici, informeaza Adevarul. Cazul "Mailat" a anulat si ultima sansa a romanilor care muncesc la negru in Roma. De la finele anului trecut, romanilor le este foarte greu sa mai gaseasca de lucru. Solutia: un nou inceput, in Marea Britanie sau Irlanda.

Ziua va prezinta afacerile ilegale realizate in sanul Serviciului Roman de Informatii Prahova, operate sub directa supraveghere a fostului sef al institutiei Corneliu Paltanea.

Petrom, cea mai mare companie romaneasca, este in cautarea unui furnizor de electricitate pentru atribuirea unui contract cu o valoare de aproximativ 120 mil. euro, in scopul acoperirii necesarului de consum al diviziei de explorare si productie, relateaza Ziarul Financiar.

Presedintele Traian Basescu i-a cerut ministrului interimar al justitiei, Teodor Melescanu, sa declanseze procedurile legale pentru urmarirea penala a opt fosti si actuali ministri. Cei vizati sunt Adrian Nastase, Miron Mitrea, Victor Babiuc, Decebal Traian Remes, Tudor Chiuariu, Codrut Seres si Zsolt Nagy, fosti ministri, si Paul Pacuraru, singurul ministru in functie.

Coliziunea "avion-masina" petrecuta la sfarsitul lui 2007 pe Aeroportul Otopeni constituie doar varful unui aisberg extrem periculos, relateaza Jurnalul National. Aviatia romana a fost si in 2005 la un pas de a se fi confruntat cu o catastrofa. Ancheta demarata atunci la Romatsa SA a identificat deficiente majore, generalizate si repetate.

Scaderile foarte ample din sedinta de ieri, pe fondul unei lichiditati mai bune, vin sa confirme banuielile brokerilor ca in sedinta de marti am asistat la un simplu rebound, titreaza Curiierul National. Toti indicii au suferit deprecieri foarte mari, de peste 4,50%. Indicele societatilor de investitii financiare a fost cel mai afectat de scaderile de ieri, suferind o corectie de 5,19%.
Publicat Joi, 17 Ianuarie 2008 - 08:46
Cuvinte cheie: Oprescu, gaze, financiar, Nokia, imigrant, SRI, Petrom, Basescu, avion, bursa | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Miercuri, 18 Iulie
EURO = 4.6572 lei | DOLAR = 3.9685 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours