Despagubiri disproportionate in cazul Pasajului Basarab

In timp ce Comisia de exproprieri din cadrul Primariei Capitalei a subevaluat majoritatea proprietatilor care au stat in calea Pasajului Basarab, in anumite situatii proprietarii primind circa 10.000 de euro pentru o casa, investitorii de la un centru comercial de pe strada Orhideelor au fost despagubiti cu circa 5 milioane de euro pentru o fasie de aproximativ 700 de metri patrati de teren betonat, adica pentru o suprafata pe care s-ar putea face o parcare medie.

Un staret de manastire s-a inregimentat, pe langa oastea lui Dumnezeu, si in cea a lui Mircea Geoana. El candideaza pentru un post de consilier pe listele PSD, desi Sinodul a interzis explicit acest lucru, dezvaluie Cotidianul.

La Adunarea Generala a FRF, desfasurata ieri, majoritatea sefilor de club s-au plans ca fotbalistii si arbitrii sunt clienti fideli ai agentiilor de pariuri, consemneaza Evenimentul Zilei. Sefii de cluburi stransi la Adunarea Generala a FRF care s-a derulat ieri au luat in discutie problema pariurilor sportive, care au inceput sa influenteze multe dintre rezultatele partidelor.

Doar Prutul desparte localitatea Horodistea de locuitorii din Republica Moldova. In ultimul an, cea mai nordica localitate din tara, depopulata de localnici, a devenit o atractie pentru moldovenii de peste Prut, interesati sa cumpere proprietatile ieftine din Horodistea, devenita poarta spre Uniunea Europeana, titreaza Romania Libera.

Coruptia si crima organizata de la sud de Dunare, criticate in dese randuri de Comisia Europeana, ar putea constitui un avantaj pentru tara noastra, scrie Adevarul. "Coruptia e omniprezenta. Toata lumea stie, dar nimeni nu reactioneaza. Daca continua la fel, mai bine impachetez totul si plec. In Romania, de exemplu", a declarat un investitor strain, sub protectia anonimatului, pentru Reuters.

Premierul israelian Ehud Olmert e cercetat de Politia israeliana in patru dosare de coruptie, noteaza Ziua. Latul justitiei se strange in jurul premierului Ehud Olmert. La cele patru dosare de coruptie aflate deja pe rol se adauga inca unul, se pare mai grav decat celelalte, care e in curs de elaborare. Dovada in plus ca democratia israeliana nu are respect de nimeni atunci cand e vorba de coruptie.

Economia a inregistrat in primul trimestru o crestere cu 7,5%, potrivit unor date estimative prezentate de Ministerul Economiei si Finantelor, continuand astfel sa accelereze, desi la inceputul anului majoritatea analistilor vedeau mai degraba riscuri pentru o incetinire, noteaza Ziarul Financiar.

Proaspat numitul ambasador in Turcia, Ion Pascu, inca sef al Protocolului Administratiei Prezidentiale, demascat de Mircea Raceanu ca ofiter acoperit al Securitatii, are mai multe secrete de care Jurnalul a aflat. Dosarul sau este in continuare la strict secret la sediul SIE din Otopeni, deoarece Pascu este unul dintre bunii prieteni ai directorului adjunct al SIE, Silviu Predoiu, unul dintre apropiatii presedintelui Basescu.

Piata romaneasca a asigurarilor a afisat o pierdere neta cuprinsa intre 50 si 80 milioane euro anul trecut, ca urmare a cresterii despagubirilor pe segmentul asigurarilor auto si a riscurilor financiare, precum asigurarile de credite, a spus directorul general Allianz-Tiriac, Cristian Constantinescu, relateaza Curierul National.

La cel de-al treilea termen al procesului contra taxei auto, intentat impotriva Ministerului Finantelor Publice de redactorul-sef adjunct al ziarului "Gardianul", Andi Topala, instanta a decis ca exceptia de neconstitutionalitate invocata de colegul nostru trebuie sa fie luata in discutie de Curtea Constitutionala.
Publicat Marti, 13 Mai 2008 - 08:43
Cuvinte cheie: despagubire, preot, FRF, moldoveni, investitor, Olmert, crestere economica, Pascu, asigurari, taxa auto | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Joi, 21 Iunie
EURO = 4.6695 lei | DOLAR = 4.0518 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours