Criza de imagine la Danone

Iaurtul cu fructe Danone, scos de la vanzare, scrie Cotidianul, explicand ca romanii care au in frigider iaurturi cu fructe de la Danone avand data de expirare 11 septembrie trebuie sa arunce produsele. Numarul 1 in Romania pe segmentul iaurturi, compania franceza Danone a recunoscut ca a retras din magazinele din toata tara un intreg lot de iaurturi cu fructe, pentru ca exista suspiciuni de contaminare cu dioxina, o substanta foarte nociva pentru organism. Potrivit reprezentantilor companiei, sint periculoase produsele care au ca data de expirare 11 septembrie 2007, relateaza publicatia. Specialistii ANSV spun ca vor trebui urmarite toate iaurturile cu fructe vandute deja mergind pe fir, de la Danone, distribuitori si pana la magazinele din intreaga tara care au preluat aceste produse. In iaurt, guarul se regaseste in cantitati foarte mici (0,02 grame intr-un pahar de 125 de grame). Specialistii spun ca acest ingredient este utilizat pentru a conferi iaurtului aspectul cremos.

SRI se zbate sa nu i se taie urechile, titreaza Gandul. Autoritatea Nationala de Interceptare va reprezenta "un nou serviciu de informatii", a declarat ieri colonelul Eugen Iorga, reprezentantul Directiei Juridice a SRI. Cu prilejul audierii sale la Comisia Juridica a Senatului, colonelul Iorga a avertizat ca proiectul de lege privind Autoritatea Nationala de Interceptare include "niste atributii care practic cenzureaza solicitarile autoritatilor informative, cenzurari care vizeaza emiterea actelor de autorizare". Proiectul ANI a fost initiat de PNL, deranjat de controlul prea mare detinut de Presedinte asupra SRI, scrie Gandul. Conform proiectului de lege, toate interceptarile vor fi facute cu mandat judecatoresc, iar Autoritatea va trebui sa prezinte Parlamentului un raport de activitate de doua ori pe an.

Romania Libera scrie despre conflictul etnic de la Apata. Comisarul-sef Emil Rada, de la Inspectoratul de Politie al Judetului Brasov, a precizat ca 200 de romi si 150 de maghiari au participat la altercatia care s-a desfasurat in centrul localitatii. Conflictul a izbucnit dupa ce persoanele de etnie roma cercetate au fost surprinse, in timp ce furau lucerna, de o echipa de paza a localnicilor, din care facea parte si un politist comunitar. Dupa incident, mai multi cetateni de etnie roma si maghiara, inarmati cu bate, pietre, furci, s-au adunat pe strazile Brasovului si Noua din centrul localitatii Apata. "Nu este cazul sa amplificam situatia creata la Apata. Va spun cu certitudine ca nu a fost un conflict violent. Nu vreau sa se creeze o stare de panica, la nivel national, in ceea ce priveste aceasta etnie", a mentionat comisarul-sef Rada, citat de Romania Libera.

Daramarea de fabrici si depouri, afacere de 100 milioane de euro, scrie Adevarul. Explozia afacerilor imobiliare a atras o crestere spectaculoasa a pietei serviciilor de demolari, unii jucatori estimand ca in 2007 piata se va dubla fata de anul precedent si va ajunge la 100 milioane de euro. Aceeasi crestere este asteptata si in anul urmator, fiind deja anuntate numeroase proiecte de transformare in zone rezidentiale a fabricilor si depourilor. Desi este un domeniu in care siguranta este esentiala, principalul criteriu dupa care un beneficiar isi selecteaza demolatorul este tot pretul. Urmeaza apoi capacitatea tehnica si experienta de care dispune executantul. Mares considera ca in mod normal ar trebui sa se plece de la capacitatea tehnica si experienta. In practica foarte rar se intampla insa acest lucru. "Se inmulteste 20-30 euro/mc la fundatii si cu 5-10 euro/mc la cladiri si se obtine un pret 'pe acolo'. Modificarile se fac dupa vizionare", spune managerul, citat de Adevarul. Importante sunt lucrarile de protejare a obiectivelor din zona. Obiectivele din apropiere, traseele de cabluri, gaze, alte facilitati sunt elemente care ridica pretul unei demolari.

Gigi Becali= patologie + teatru, scrie Evenimentul Zilei, dupa ce specialistii au analizat, pentru EVZ, personalitatea controversatului patron de la Steaua. Psihiatrul Florin Tudose a scris despre Becali in cartea "Psihopolitica Recidiva" (Editura Psyche, 2004). Tudose avertiza ca avem de-a face cu un individ care "nu se sinchiseste de reguli, de adevar sau de logica, iar lumea pe care o construieste este cea a dorintelor sale, de copil frustrat care acum se rasfata". Nici psihologul Cristina Levitchi nu crede ca Becali e pur si simplu un mojic, repetent la buna-crestere, cu mintea inecata in betia puterii financiare: "E un tip charismatic. Seamana un pic si cu Basescu, in sensul ca e cam heirupist. E foarte temperamental, dar nu putem sti cat e patologie si cat regie in declaratiile sale. Pozeaza in populistul umanist, dar nu arata respect pentru valori umane fundamentale. El de fapt manipuleaza masele si o spune cu zambetul pe buze. Daca ajungi sa convingi lumea ca esti familist si religios poti castiga voturi multe. Forta financiara l-a dezechilibrat. Crede ca totul i se cuvine. Are o atitudine tiranica. Poate joaca un rol, pentru ca stie ca lumea tanjeste dupa un tatuc aspru, dar bun, omenos", relateaza Evenimentul Zilei.
Publicat Joi, 23 August 2007 - 08:32
Cuvinte cheie: danone, ANI, SRI, SIE, becali | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Sambata, 21 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours