Conturile ambasadelor romanesti sunt incontrolabile

Ambasadele Romaniei sunt o gaura neagra pentru banii publici. Fondurile repartizate anual de la bugetul de stat pentru Ministerul Afacerilor Externe dispar fara urma in ambasade, fara ca cineva sa ofere o explicatie cat de cat pertinenta, relateaza Gandul.

PNL scoate PD-L de la carma fondurilor europene cu ajutorul unei ordonante date de Guvern dupa ruptura celor doua partied. Toti cei 42 de directori judeteni care gestioneaza banii din agricultura au fost demise, titreaza Cotidianul.

Pe lista medicilor premiati de Neculai Ontanu a aparut mentiunea: "Maya Simionescu - evreica", constata Evenimentul Zilei. Intr-o atmosfera pioasa, la Biserica Marcuta, primarul sectorului 2 i-a premiat ieri pe cei mai de seama 40 de doctori din Bucuresti. Printre numele sonore ale medicinei s-a aflat si doctorita Maya Simionescu, sefa Institutului de Biologie si Patologie Celulara "Nicolae Simionescu".

Un raport ala relevat ca magistrati care detin proprietati au beneficiat si de locuinte de serviciu. Magistratii romani adopta "modelul" parlamentarilor care, desi au imobile proprietate personala in Capitala, beneficiaza si de locuinte de serviciu, titreaza Adevarul.

Statiunea romaneasca Vama Veche se situeaza pe locul al treilea in topul celor mai cautate cinci destinat turistice la Marea Neagra, potrivit unui clasament realizat de cotidianul britanic The Guardian, citat de Romania Libera.

Productivitatea la nivel scazut, lipsa fortei de munca si cresterea costurilor pe care le implica acest factor, nevoia de retehnologizare sunt lucrurile care tin industria de pielarie si de incaltaminte pe loc. Pentru sectorul de incaltaminte, marochinarie, confectii piele, ponderea lohn-ului se mentine pe un trend constant de scadere, noteaza Curierul National.

Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), compania care opereaza rafinaria Petromidia, au inregistrat una dintre cele mai mari scaderi de pe Bursa in luna aprilie, pierzand 20% din valoare, pe fondul pierderilor raportate pe 2007 si a recomandarilor negative din partea analistilor, relateaza Ziarul Financiar.

Peste 100 de milioane de persoane ar putea muri de foame din cauza crizei mondiale a alimentelor, avertizeaza Banca Mondiala, citata de Ziua. Un adevarat "tsunami" umanitar ar putea fi provocat de migrarea unor mari mase de oameni in cautarea hranei. Criza provoaca deja efecte de neimaginat pana acum, in SUA si Israel unele magazine vanzand orezul la ratie.

Acum doi ani, liberalul Andrei Chiliman a facut tam-tam in presa cu o inedita campanie de demolare a teraselor si restaurantelor ilegale de pe malul Lacului Floreasca. Ulterior insa, Chiliman - autodeclarat acum protector al patrimoniului verde al Capitalei, a eliberat autorizatii de construire a unor cladiri chiar in zona declarata anterior protejata, informeaza Curentul.

Lista politicienilor din capitala SUA, care apelau la serviciile prostituatelor de lux livrate de asa-numita DC Madam, este in mina unui ziarist romano-american, consemneaza Jurnalul National. Dan E. Moldea a fost confidentul dnei Deborah Jeane Palfrey - alias DC Madam, care s-a sinucis saptamina trecuta, fiind aproape de o condamnare la multi ani de inchisoare.
Publicat Luni, 5 Mai 2008 - 08:29
Cuvinte cheie: ambasada, PNL, PDL, Maya Simionescu, Ministerului Justitiei, Vama Veche, incaltaminte, Petromidia, Andrei Chiliman, DC Madam | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Joi, 19 Iulie
EURO = 4.6541 lei | DOLAR = 4.0032 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours